28 d’abril 2022 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

Son Llàtzer acull la Segona Jornada d'Infermeria en Anestèsia, Reanimació, Teràpia del Dolor i Cirurgia Major Ambulatòria NNota Informativa

Son Llàtzer acull la Segona Jornada d'Infermeria en Anestèsia, Reanimació, Teràpia del Dolor i Cirurgia Major Ambulatòria

Més de 150 professionals de la salut participen en la trobada

L'Hospital Universitari Son Llàtzer acull els dies avui i demà la Segona Jornada d'Infermeria en Anestèsia, Reanimació, Teràpia del Dolor i Cirurgia Major Ambulatòria, en la qual participen més de cent cinquanta professionals de la salut. La trobada té com a objectiu principal crear un fòrum d'aprenentatge i debat, en el qual els professionals relacionats directament i indirectament amb l'assistència del pacient en aquestes àrees puguin conèixer, adquirir i ampliar coneixements basats en les diferents línies d'actuació implementades a l'Hospital Son Llàtzer.

La jornada ha estat inaugurada per la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, acompanyada pel gerent de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, Francisco Marí i l'equip d'infermeria de la Unitat d'Anestèsia, Reanimació, Teràpia del Dolor i Cirurgia Major Ambulatòria.

Els eixos principals de les taules rodones que es duran a terme aquests dos dies estan relacionats amb les activitats prèvies, evolutives i posteriors a un procés diagnòstic o quirúrgic i també amb el tractament del dolor agut i crònic en aquestes àrees. Igualment, es persegueix exposar com s'enfoca l'assistència anestèsica en aquells procediments diagnòstics i/o terapèutics que es duen a terme fora de l'àrea quirúrgica. D'aquesta manera, es pot millorar la qualitat assistencial, percebuda i real, del pacient que se sotmet a aquests procediments tan habituals.

Els objectius específics de la jornada són els següents:

  • Conèixer noves línies d'actuació encaminades a evitar suspensions quirúrgiques.
  • Conèixer el paper de la infermeria en el circuit d'IQ en règim ambulatori.
  • Conèixer els fonaments bàsics de la valoració prèvia a un procés quirúrgic.
  • Conèixer nous sistemes de vigilància i/o control dins d'una sala d’operacions. El paper de l'infermer i de l'anestesiòleg. Què aporta cadascun?
  • Conèixer altres formes d'implementar un àrea quirúrgica com a unitat independent.
  • Conèixer les tasques que es duen a terme a l'àrea de reanimació postquirúrgica.
  • Conèixer l'evolució del dolor agut postquirúrgic i el paper de la infermeria.
  • Conèixer l'assistència anestèsica i postanestèsica en procediments fora de l'àrea quirúrgica.
  • Adquirir formació respecte al tractament del dolor quan aquest s'ha convertit en el dia a dia del pacient.
  • Conèixer els objectius i activitats que es duen a terme a l'àrea de cures mínimes i cirurgia ambulatòria.