9 juny 2023 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

Els Hospitals Can Misses i Formentera modernitzen els sistemes informàtics NNota Informativa

Els Hospitals Can Misses i Formentera modernitzen els sistemes informàtics

Durant la implantació del nou programa, s’activarà el pla de contingència als hospitals Joan March, Psiquiàtric, General, Manacor, Comarcal d’Inca, Mateu Orfila, Can Misses i Formentera de les 20 h d’avui, divendres, fins a les 00.00 h de diumenge, dia 11 de juny

Avui, divendres 9 de juny, es farà una aturada del sistema de història clínica electrònica SISN2+ per incorporar els hospitals de Can Misses i Formentera al costat dels hospitals que ja l’estan compartint. D’aquesta manera els dos hospitals de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera modernitzaran els sistemes informàtics, la qual cosa suposarà millores importants en l’assistència als pacients.

Durant la implantació del nou programa a Eivissa i Formentera, s’activarà el pla de contingència als hospitals Joan March, Psiquiàtric, General, Manacor, Comarcal d’Inca, Mateu Orfila, Can Misses i Formentera de les 20 h d’avui, divendres, fins a les 00.00 h de diumenge, dia 11 de juny.

Les urgències dels hospitals no es tanquen, però sí que en veuran afectada la capacitat assistencial pel fet de no disposar de sistema d’informació clínica durant el canvi. Només disposaran d’una còpia del SISN2+ en mode de lectura.

Els hospitals començaran a treballar exclusivament en paper a partir de les 20.00 h. d’avui, dia 9 de juny, per la qual cosa es proposa començar amb la derivació d’ambulàncies i pacients a l’Hospital Universitari Son Espases per als pacients de l’Hospital Comarcal d’Inca i a l’Hospital Universitari Son Llàtzer per als pacients de l’Hospital de Manacor a partir de les 18.00 h del dia 9 de juny.

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera recomana a les persones amb patologies lleus que requereixin assistència sanitària que durant el proper cap de setmana vagin als serveis d’urgències d’atenció primària a Sant Antoni de Portmany, Santa Eulària des Riu i Vila.

El SISN2+ és un projecte que ha impulsat el Servei de Salut per a tots els hospitals, que permetrà disposar d’una eina més moderna que es mantindrà actualitzada constantment. Aquesta facilitarà que s’incorporin noves funcions i tecnologies de manera contínua i àgil.

Un dels beneficis més rellevants del canvi al SISN2+ és el de disposar d’un sistema d’història clínica compartida amb la resta d’hospitals de les Illes Balears. Això permetrà millorar l’intercanvi d’informació entre aquests, fent-lo més àgil, eficient i segur.

El canvi de sistema representa un procés tècnic complex que es farà per fases i requereix d’un període d’adaptació per part de tots els professionals. Per això, és previsible que durant les properes setmanes es faci feina amb un poc més de lentitud i hi pugui haver demores en els temps d’espera per a les proves diagnòstiques i en les consultes amb els especialistes, així com també incidències tècniques puntuals durant les visites.