Volem REBre el que toca

Detall Notícies

Francina Armengol acorda amb Sáenz de Santamaría fer feina per aprovar el 2018 un nou Règim Especial per a les Illes Balears

Els responsables de l’àrea d’Hisenda i Administracions Públiques del Govern de les Illes Balears i l’Estat es reuniran pròximament per tancar el calendari de negociacions

07/07/2017

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, s’ha reunit avui amb la vicepresidenta del Govern de l’Estat, Soraya Sáenz de Santamaría, per traslladar-li la proposta d’un nou Règim Especial per a les Illes Balears que s’està acabant de tancar al llarg d’aquest mes amb les aportacions i propostes de tots els organismes i institucions que donen suport a la iniciativa. A l'encontre, també hi ha assistit la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera.

Armengol ha considerat “fructífera” la reunió en què ambdues institucions han manifestat “la voluntat política que les Corts Generals aprovin un nou Règim Especial per a les Illes Balears el 2018”.

En aquest sentit, la presidenta ha anunciat que pròximament es reuniran la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques del Govern de les Illes, Catalina Cladera, i el seu homòleg estatal, Cristòbal Montoro, per començar a programar el calendari de reunions tècniques bilaterals entre els representants d’ambdues institucions per iniciar les negociacions per a l’aprovació d’un nou Règim Especial “tal com reclama de manera unànime la societat balear”.

“Es tracta d’una demanda justa –ha dit la presidenta–, una reivindicació política i social darrere de la qual es troben totes els partits polítics amb representació parlamentària a les Illes Balears i més de 80 d’entitats, liderats pel Cercle d’Economia”.

La responsable de l’Executiu ha insistit en la necessitat que “l’Estat assumeixi aquesta reclamació, que és crucial per corregir els desavantatges que provoca la insularitat” tant pel que fa als ciutadans, com per a les empreses de les Illes.

Informació Addicional