9 julio 2019 Consejería de Asuntos Sociales y Deportes

Fina Santiago: “No és el mateix cobrar una pensió no contributiva de 380 euros a Granada que a les Illes Balears” NNota Informativa

Foto de noticia
Descarga de imágenes en alta calidad

Fina Santiago: “No és el mateix cobrar una pensió no contributiva de 380 euros a Granada que a les Illes Balears”

La consellera d’Afers Socials i Esports reclama davant el director general de Serveis per a les Famílies i la Infància del Govern de l’Estat una millora del finançament de les Illes Balears

La consellera d’Afers Social i Esports, Fina Santiago, ha defensat avui el factor fonamental que té el territori en la defensa del pilar dels drets socials, atès que la pobresa es manifesta d’una manera diferent a cada comunitat autònoma, per la qual cosa cal “flexibilitat” per poder aplicar a cada territori les mesures més adients en funció dels principals problemes origen de la pobresa. “A les Illes Balears, un dels principals problemes de la pobresa és l’accés a l’habitatge; en altres comunitats, no, i ho és, en canvi, l’alt índex d’atur”, ha explicat Santiago.

Santiago ha aprofitat la presència del director general de Serveis per a les Famílies i la Infància del Govern d’Espanya, Ángel Parreño, per demanar una millora del finançament. “Part d’aquest pilar del desenvolupament dels drets socials a l’Estat passa per les comunitats autònomes, perquè la lluita contra la pobresa no és només donar un ajut econòmic, sinó que és educació, és sanitat, és un lloc de treball, és un salari equitatiu...”, ha dit la consellera, que ha explicat que per exemple no són el mateix “380 euros de les pensions no contributives a Granada que a les Illes Balears”. Així doncs, “nosaltres, a les Illes Balears, hem hagut de complementar les pensions no contributives amb 108 euros mensuals mitjançant la renda social”. “Per tant, el suport al territori és fonamental”, ha remarcat Santiago, que ha acabat la seva intervenció dient que “la pobresa no és una carrera que comença i acaba, la pobresa sempre és manifesta i cal implantar processos de lluita transversal des del territori i amb el finançament que pertoca des del Govern de l’Estat”.

La consellera d’Afers Socials i Esports ha participat avui en el seminari “El pilar europeu de drets socials”, organitzat per EAPN - Illes Balears, entitat a la qual ha agraït el seu treball constant i compromís sempre present carregat de rigor i coneixement en la lluita contra la pobresa.