20 noviembre 2017 | <9ªL> Conselleria de Serveis Socials i Cooperació

VI Parlament Infantil de les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descarga de imágenes en alta calidad

VI Parlament Infantil de les Illes Balears

Amb motiu del Dia Universal de la Infància, 20 de novembre, s’organitza conjuntament entre el Parlament de les Illes Balears, l’Oficina de Defensa dels Drets del Menor i UNICEF Comitè Balears el VI Parlament Infantil de les Illes Balears sota la temàtica: “En quin món volem viure? Mirant a la Agenda 2030”. Infants i adolescents d’arreu de les Illes Balears han exposat les seves propostes sobre 5 Objectius de Desenvolupament Sostenible inclosos en l'Agenda 2030 vinculats amb el medi ambient, el canvi climàtic i la protecció dels recursos naturals.Hi han participat infants dels consells infantils de Mallorca, Formentera, Santa Eulària des Riu, Eivissa, Maó, Santanyí i centres educatius de Ses Salines, Palma i Santa Maria del Camí. El Consell Infantil de Santanyí, un del sis municipis de les Illes Balears reconeguts com a Ciutat Amiga de la Infància (CAI), ha estat l´encarregat de presidir la sessió parlamentaria infantil.

Des d’UNICEF Comitè Balears i amb motiu del Dia Universal de la Infància, es posa el focus en l'Impacte del Canvi Climàtic sobre la Infància i vincular-ho amb el compromís signat fa més de dos anys pel compliment i seguiment de L'Agenda de Desenvolupament Sostenible 2030. Aquesta Agenda, que recull 17 objectius de desenvolupament sostenible, és un canvi en la concepció del progrés dels països i les persones, respectant els límits del planeta. És una gran ocasió, apunten, perquè el Govern i les polítiques públiques a Espanya, tant nacionals com a internacionals, responguin de manera efectiva a la lluita contra la pobresa, la desigualtat i a favor de la sostenibilitat. L'Agenda 2030 aborda els drets dels col·lectives més vulnerables, i promou mesures per a conservar la naturalesa i fer un ús equilibrat dels recursos naturals com l'aigua, el sòl o els mars. En definitiva, l'Agenda 2030 és una oportunitat única per a garantir el benestar de les persones i transitar cap a un model de desenvolupament més inclusiu i sostenible. Una Agenda per a tots i totes.
 
Des de l’Oficina de Defensa del Drets del Menor (ODDM) s'hi han sumat per celebrar el Dia Universal de la Infància com una fita història pels drets dels nines i nins d’arreu del món. La ratificació de la Convenció dels Drets dels Infants recorda que totes les persones menors d’edat són subjectes de ple dret i que les administracions i organismes que es dediquen a defensar els seus drets han de vetllar pel seu compliment. Des de l’ODDM destaquen l’interès superior del menor com un principi universal i amb rang jurídic que tothom ha d’adoptar i recorden que s’ha de respectar el seu dret a ser escoltats i a tenir en compte la seva opinió en totes aquelles decisions que el puguin afectar. Per això, l’ODDM destaca la necessitat de fomentar la participació i la implicació dels infants i joves com agents actius de canvi i fomentar vies per a què puguin formar canals de participació en tots els àmbits de la seva vida.

El Parlament de les Illes Balears en el VI Parlament Infantil, continua amb el ferm compromís adquirit de donar suport a organitzacions i actes que potenciïn la presa de consciència envers els problemes dels nins i nines d’arreu del món. Propiciar el debat entre nins, nines i adolescents i proporcionar un espai on puguin tractar aquells temes i aspectes que els afecten, és el millor estímul perquè desenvolupin aptituds i actituds que els permetin sentir-se ciutadans i interioritzar criteris de sostenibilitat, consciència ecològica i estima de l'entorn en el qual viuen.