1 septiembre 2015 | <9ªL> Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques

Els veterans paracaigudistes de Balears coneixen el funcionament del Telèfon Únic d’Emergències 112 NNota Informativa

Foto de noticia
Descarga de imágenes en alta calidad

Els veterans paracaigudistes de Balears coneixen el funcionament del Telèfon Únic d’Emergències 112

El director general d’Emergències i Interior, Pere Perelló, ha rebut als membres de l’Associació de Veterans Paracaigudistes de Balears (ASVEPA) que avui migdia han visitat la seu del Sistema d’Emergències de les Illes Balears (SEIB112) per conèixer el funcionament del telèfon únic d’emergències 112.

Prop d’una desena de veterans paracaigudistes d’aquesta Associació acompanyats pel seu President, Manel Vidal, i el seu vicepresident Isidoro Martínez, han visitat el centre i han rebut una breu explicació sobre què és i com funciona aquest servei.

El director del SEIB112, Vicente Soria, ha estat l’encarregat de presentar el Servei i guiar-los en la visita al centre. Durant la xerrada els hi ha recordat que es tracta d’un telèfon únic d’emergències per a tota Europa, gratuït, que funciona les 24 hores del dia els 365 dies de l’any i que pot atendre les telefonades en diversos idiomes.

També els hi ha explicat que a part de l’atenció i gestió d’emergències, el SEIB112 ofereix serveis preventius com és el seguiment d’excursions i activitats subaquàtiques, control de les cremes controlades, etc. I també dona serveis especials com és l’atenció a persones amb discapacitat auditiva o a persones afectades per una laringectomia, un servei per a dones víctimes de violència de gènere; i en alguns casos s’activa també un servei d’atenció psicològica a les víctimes afectades per una emergència.

L’activitat ha finalitzat amb la visita dels membres d’ASVEPA a la Sala d’Operacions del SEIB112 on es centralitzen i gestionen les emergències i han vist de prop la feina que desenvolupen els gestors telefònics que atenen les telefonades d'emergència que realitzen els ciutadans de les Illes.

Aquesta visita forma part d’un calendari de trobades que l’112 té previst realitzar amb distints col·lectius per tal de donar a conèixer a la població de les Illes Balears l’existència i el funcionament d’aquest servei públic.