18 setembre 2021 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

Voluntaris de Creu Roja recullen 70 quilos de residus de les platges del Parc Nacional de Cabrera NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Voluntaris de Creu Roja recullen 70 quilos de residus de les platges del Parc Nacional de Cabrera

L'actuació coincideix amb el Dia Mundial de la neteja i s'emmarca en el projecte europeu "Plastic Busters MPA"

Una dotzena de voluntaris de Creu Roja ha participat, aquest dissabte, en una jornada de recollida de residus marins a les platges d'És Palangrers, avarador de n'Enciola i És Burrí, al Parc Nacional Marítim-Terrestre de l'Arxipèlag de Cabrera. L'acció coincideix amb el Dia Internacional de la neteja (World Clean Up Day) i s'emmarca en el projecte europeu Plastic Busters MPA finançat pel programa Interreg Med, i del qual és soci la Direcció general d'Espais Naturals i Biodiversitat. Els voluntaris han comptat amb la col·laboració de 6 treballadors del Parc Nacional i tres embarcacions. En total, s'han recollit uns 70 quilos, majoritàriament plàstics.

Per a la recollida de dades i caracterització dels residus recollits s'ha aplicat la metodologia i els protocols harmonitzats establerts en el projecte Plastic Busters, per identificar i mesurar la tipologia de residus que apareixen a les platges del Parc Nacional de Cabrera, i per analitzar i estudiar mesures per reduir i/o eliminar l'afecció pels plàstics als ecosistemes marins. A més al Parc Nacional s'està fent especial esforç en la reducció de plàstics d'un sol ús (SUPs) per avançar cap a la seva eliminació.

Plastic Busters MPAs té l'objectiu d'abordar l'impacte dels residus marins a les àrees protegides costaneres i pelágicas a través d'accions que abordin tot el cicle de gestió dels residus marins, des del monitoreig i l'avaluació fins a la prevenció i la mitigació.

El Parc Nacional és un dels dotze espais pilot on es desenvolupen o es desenvoluparan projectes de monitoreig, prevenció i mitigació de residus marins. El projecte es marca un termini de quatre anys amb l'objectiu de lliurar un diagnòstic quantitatiu i qualitatiu dels impactes dels residus en el mar a les Àrees Marines Protegides (AMP) de la mediterrània.