LOGO CAIB
23 de agost de 2017Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

​Un total de 39 empreses aposten per la internacionalització dels seus negocis NNota Informativa

​Un total de 39 empreses aposten per la internacionalització dels seus negocis

La Conselleria de Treball, Comerç i Indústria tanca la convocatòria d’ajuts, per un import de 460.000 euros, destinats a millorar o consolidar la presència d’empreses de les Illes a l’exterior
Un total de 39 empreses han presentat una sol·licitud per acollir-se a les subvencions impulsades per la Direcció General de Comerç i Empresa, adreçades a fomentar la millora de la competitivitat de les empreses de les Illes Balears a l’exterior. Del total de sol·licituds d’ajuts, 25 empreses són de Mallorca i 14 de Menorca.

Per sectors, les activitats que més mostren interès per comercialitzar els seus productes fora de les illes són el calçat (9) i el sector agroalimentari (8), i els segueix el sector de la moda, amb 9 empreses sol·licitants i empreses d’hàbitat i nàutica, entre d’altres.

La Conselleria de Treball, Comerç i Indústria inverteix enguany 460.000 euros per al foment de la internacionalització de les empreses de les Illes Balears. Aquesta convocatòria que ara finalitza suposarà el 50% de la inversió total, ja que l’altre 50% corre a càrrec de les empreses interessades.

Doble línia d’ajuts

Els ajuts a la internacionalització de les empreses comprèn dues línies, la primera per finançar accions d'iniciació, dotada amb 100.000 euros, dirigida a cobrir despeses derivades del desenvolupament d'un pla d'internacionalització, plans internacionals de màrqueting o la contractació d'un tècnic en comerç exterior. En aquest apartat han estat 10 les empreses interessades en rebre aquest ajut.

La segona línia d'ajuts està dirigida a empreses que ja tenen experiència en mercats exteriors i que volen consolidar les seves vendes a nivell internacional o que es volen implantar fora. L'import per a aquesta segona línia és de 360.000 euros; un total de 29 empreses s’han acollit a aquesta línia d’ajuts.