LOGO CAIB
Contingut
30 març 2019| <9ªL> Conselleria d'Educació i Universitat

3 alumnes d’FP de les Illes Balears obtenen medalles de plata i de bronze als Spainskills NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

3 alumnes d’FP de les Illes Balears obtenen medalles de plata i de bronze als Spainskills

Els alumnes de Balears s’han presentat a 15 modalitats de la prova nacional que avalua els coneixements i destreses de diferents modalitats d’FP

La directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria Alorda, ha acompanyat als alumnes i docents de Balears que aquests dies han participat al campionat de Formació Professional Spainskills a Madrid. Les proves s’han celebrat de dimecres 27 a divendres 29 de març al recinte firal IFEMA de Madrid i dels 16 alumnes de Balears que se seleccionaren per a la fase nacional, 3 han aconseguit medalla. 

Concretament els alumnes guanyadors han estat Miquel Àngel Núñez i Carles Llorens Pena del CIFP Joan Taix que han aconseguit la Medalla de Plata a l'skill de Jardineria Paisatgística. L'alumne Alberto García Jiménez, de l'IES Juníper Serra ha guanyat la Medalla de Bronze a l'skill de Carrosseria. 

Aquests alumnes varen ser els guanyadors de les seves modalitats als Balearskills que varen tenir lloc el passat mes de novembre a Palma i que varen contar amb la participació de 72 alumnes provinents de 27  centres de les Illes Balears. Cal tenir en compte que en aquesta edició el número d’skills ha augmentat en dues modalitats passant de 13 a 15. 

La directora general Maria Alorda ha manifestat que “ens sentim molt satisfets de la participació al Spainskills de tot l’equip balear,  tant per l’actitud de responsabilitat, implicació i companyerisme que ha caracteritzat l’alumnat participant, com perquè han demostrat unes competències professionals excel·lents que els fan aptes per incorporar-se immediatament al món laboral, fet que posa de manifest l’alta qualificació dels alumnes d’FP”. En aquest sentit ha afegit que “volem posar en valor la dedicació del professorat implicat (tutors, coordinadors i caps d’equip) perquè amb la seva tasca de preparació i assessorament individual de cada alumne durant el curs i l’acompanyament que han fet dels joves durant la competició, ha estat un suport incondicional que ha ajudat als alumnes a treballar de valent durant moltes hores, amb una concentració i un esperit d’autosuperació propi dels bons professionals, independentment dels premis obtinguts, ja que tots han demostrat un altíssim nivell”.

En aquestes competicions, de caràcter extrictament competecial, es basen en la resolució de diferents pràctiques on es posen a prova els coneixements i les destreses dels estudiants en diferents modalitats professionals. Els jurats, presents durant el desenvolupament de tota la competició, valoren no només el resultat final, sinó també les habilitats i les competències dels participants en l’execució i el desenvolupament dels projectes, de tal manera que provoca també un aprenentatge per als participants. 

A partir de la puntuació obtinguda, els competidors són guardonats amb medalla d’or, plata o bronze en les diferents modalitats (skills). Els guanyadors representaran Espanya als Worldskills i Euroskills que tendran lloc a Kazan (Rússia) i Graz (Alemanya) del 22 d’agost al 27 d’agost de 2019 i del 16 al 20 de setembre de 2020, respectivament. 

Evidentment, el clima de convivència que es crea entre els diferents equips suposa una experiència inoblidable per als joves però també una oportunitat d’actualització professional i didàctica per al professorat, no només perquè entren en contacte amb les noves tendències empresarials sinó també pels intercanvis que s’estableixen entre professorat de diferents centres. En aquest sentit, tothom ha expresat la seva satisfacció per haver facilitat que la resta de participants del BalearSkills i els seus tutors, així com altres persones de la comunitat educativa dels nostres centres, hagin pogut visitar la competició per animar als participants.

Finalment, la directora general ha destacat “el nostre reconeixement al món empresarial per implicar-se i col.laborar amb l'FP com s'ha demostrat en aquest esdeveniment, tant com a patrocinadors de les competicions, com per la seva participació com a membres dels jurats. Sense la seva col·laboració estreta seria impossible aconseguir una FP de qualitat”.

Aquesta actuació està cofinançada pel Fons Social Europeu en el marc de les línies d'actuació previstes en el Programa Operatiu d'Ocupació, Formació i Educació de l'FSE 2014-2020.