LOGO CAIB
Contingut
10 juliol 2018| <9ªL> Conselleria de Salut

Vuit nous ecògrafs augmentaran la capacitat diagnòstica dels centres de salut d'Eivissa i Formentera NNota Informativa

Foto de noticia

Vuit nous ecògrafs augmentaran la capacitat diagnòstica dels centres de salut d'Eivissa i Formentera

Amb aquesta inversió tecnològica es pretén incrementar l'autonomia de l'Atenció Primària
Tots els centres de salut d'Eivissa i Formentera disposen ja d'ecògrafs nous, ha informat avui la consellera de Salut, Patricia Gómez, que ha explicat que el Servei de Salut de les Illes Balears ha adquirit vuit dispositius d'última generació -set per a Eivissa i un per a Formentera- amb el doble objectiu d'“augmentar la capacitat diagnòstica i incrementar l'autonomia dels centres d'Atenció Primària”.

“Aquesta inversió és una mostra més de l'aposta ferma i decidida que aquest Govern fa per l'Atenció Primària -un pilar fonamental del sistema de salut- i per garantir l'equitat i la proximitat en l'atenció sanitària”, ha recalcat Gómez, que ha visitat el Centre de Salut de Vila acompanyada del director general del Servei de Salut, Juli Fuster; la directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Carmen Santos; el director de gestió, Yago Gómez, i els subdirectors mèdic i d'infermeria d'Atenció Primària, Violeta Vega i Jean Philippe Baena, per presentar els nous dispositius.

Concretament, s'han adquirit 8 ecògrafs d'última generació Siemens NX2 Acuson, que ja es troben en els centres de salut i que compten amb sistema d'escaneig intel·ligent. El sistema ACUSON NX2 proporciona una qualitat d'imatge òptima i utilitza un sistema d'ultrasò dissenyat per servir a una àmplia gamma d'aplicacions clíniques, mentre ofereix imatges nítides i clares per a un diagnòstic correcte.

Noela García, coordinadora metgessa, i Amparo Pérez Noguerón, coordinadora d'infermeria del Centre de Salut de Vila, han estat les encarregades de guiar la visita de la consellera al centre de l'avinguda 8 d'agost.

Cada centre de salut tindrà des d'un primer moment un equip referent en ecografia, encara que la posada en marxa d'aquesta nova prestació contempla la formació de tot l'equip mèdic de cada centre de salut a partir del mes de setembre. L'empresa adjudicatària del concurs, Siemens, serà la responsable de la formació al personal mèdic.