LOGO CAIB
Contingut
14 desembre 2017| <9ªL> Conselleria de Salut

Traumatòlegs de Son Espases es formen en noves tècniques de cirurgia artroscòpica d’espatla i de genoll NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat
\ L’Hospital realitza cada any devers 150 artroscòpies d’espatla i 250 de genoll

Traumatòlegs de Son Espases es formen en noves tècniques de cirurgia artroscòpica d’espatla i de genoll

Els residents es formen en tècniques bàsiques d’artroscòpia, i els metges adjunts, en noves tècniques més complexes
Entre avui i demà, residents i adjunts del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica de l’Hospital Universitari Son Espases es formen en noves tècniques de cirurgia artroscòpica d’espatla i de genoll. Una tècnica quirúrgica que permet visualitzar una articulació mitjançant una càmera i que és molt eficaç per tractar problemes articulars. Així, el Curs pretén formar els metges residents en les tècniques bàsiques i perfeccionar i ampliar les tècniques dels metges adjunts formant-los en tècniques artroscòpiques més avançades.
 
L’artroscòpia és un tipus de cirurgia que requereix més capacitació i experiència de l’especialista en traumatologia que la duu a terme; també té diversos avantatges per al pacient: el dany als teixits es mínim, ja que no s’han de tallar estructures musculars, lligaments ni la capsula per poder accedir a l’articulació; es pot utilitzar anestèsia regional, cosa que afavoreix els pacients amb un risc quirúrgic elevat, especialment si tenen antecedents cardiovasculars, i el temps d’intervenció i de recuperació és molt menor. El procediment quirúrgic es pot efectuar de manera ambulatòria, fet que permet al pacient tornar a casa el mateix dia de la intervenció. A més, aquesta tècnica té un percentatge de complicacions menor que la cirurgia oberta, es menys costosa i obté millors resultats estètics.
 
El Curs s’ha dut a terme amb grups de dos especialistes per torn, a tres estacions diferents tutelades per un instructor i amb una durada d’unes dues hores per torn. En total hi han participat devers 15 professionals.
 
El Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica de Son Espases està acreditat per l’Associació Espanyola d’Artroscòpia (AEA) per impartir formació postgraduada i formació per a becaris (fellows).