LOGO CAIB
Contingut
3 desembre 2021Conselleria de Medi Ambient i Territori

S’inicia el procediment d’elaboració del PRUG del Parc Nacional de Cabrera NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

S’inicia el procediment d’elaboració del PRUG del Parc Nacional de Cabrera

El Patronat se n’ha donat per assabentat a la reunió d’aquest divendres

El Patronat del Parc Nacional Marítim-Terrestre de l’Arxipèlag de Cabrera s’ha donat per assabentat, aquest divendres, de l’inici de l’elaboració del Pla Rector d’Ús i Gestió (PRUG) de l’espai natural protegit, que durà a terme la Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat.

L’inici del nou PRUG arriba després que, l’any passat, el Tribunal Suprem dictàs la sentència on es reconeixia la gestió unitària per part del Govern de les Illes Balears de la part ampliada del Parc Nacional de febrer de 2019. Així, aquest document de gestió, podrà recollir les necessitats sorgides arrel de la incorporació de 80.779 hectàrees protegides.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, s’ha mostrat satisfet amb l’inici de l’elaboració del PRUG, «una eina que facilitarà i delimitarà les tasques de gestió necessàries per conservar els valors naturals i patrimonials d’un espai natural protegit tan emblemàtic com l’arxipèlag de Cabrera».

El Patronat del Parc Nacional de Cabrera, que es reuneix semestralment, és un òrgan col·legiat de participació de la societat en el qual estan representades les administracions públiques i les institucions, associacions i organitzacions que hi tenen relació. A la convocatòria d’aquest divendres, a més de donar compte de l’inici del PRUG, també s’hi han tractat qüestions relacionades amb el tancament de l’any.