LOGO CAIB
Contingut
8 novembre 2019Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

Consell de Govern: LA MAJORIA DE TREBALLADORS DE THOMAS COOK QUE VAN DEMANAR L’AJUDA DEL GOVERN JA HAN COBRAT O COBRARAN EN ELS PROPERS DIES CConsell de Govern

Foto de noticia

Consell de Govern: LA MAJORIA DE TREBALLADORS DE THOMAS COOK QUE VAN DEMANAR L’AJUDA DEL GOVERN JA HAN COBRAT O COBRARAN EN ELS PROPERS DIES

\ El SOIB està finalitzant la tramitació de les 477 sol·licituds que es van presentar

\ Les ajudes, atorgades fins ara a 423 persones, ascendeixen a 208.716 euros


El Consell de Govern s’ha donat per assabentat que el 88,7 % de les persones que treballen a la seu de Thomas Cook de Palma i que, després de la fallida de l’empresa, van demanar l’ajuda de 500 euros mensuals al Govern ja han cobrat o ho faran en els propers dies. En total, de les 619 persones que hi ha al centre de treball de l’agència de viatges majorista, 477 van sol·licitar l’ajuda, aprovada el passat mes d’octubre.

Les ajudes atorgades fins ara, i que afecten 423 persones, ascendeixen a 208.716 euros, corresponents a un primer pagament. Ja se n’han tramitat les ordres de pagament i, per això, algunes de les persones beneficiàries ja l’han rebut i d’altres el rebran properament.

És important recordar que la mesura aprovada pel Govern el passat mes d’octubre implica una ajuda econòmica mensual de fins a 500 euros, però no totes les persones que la van sol·licitar cobren aquesta quantitat, ja que es calcula de manera proporcional tenint en compte diferents criteris, com, per exemple, el fet que la persona afectada hagi treballat alguns dies.

Pel que fa a la resta de treballadors i treballadores que van demanar l’ajuda (un total de 54), actualment estan corregint i esmenant els errors que el SOIB ha detectat en les seves sol·licituds per determinar si finalment tendran dret a cobrar-la.

Per poder beneficiar-se de la subvenció, plantejada per a les persones que no cobraven les seves nòmines per la situació concursal de Thomas Cook, però tampoc podien accedir a prestacions o subsidis per no haver finalitzat la seva relació laboral amb l’empresa, calia complir determinats requisits, com ser resident a les Illes Balears, inscriure’s al SOIB com a demandant de feina i subscriure un Itinerari personal d’inserció.