LOGO CAIB
Contingut
13 desembre 2019Conselleria de Medi Ambient i Territori

Consell de Govern: LA DOTACIÓ DEL PROJECTE «AVILÍNIA» PER A ENGUANY ES DUPLICA RESPECTE DE LA DELS ANYS ANTERIORS CConsell de Govern

Foto de noticia

Consell de Govern: LA DOTACIÓ DEL PROJECTE «AVILÍNIA» PER A ENGUANY ES DUPLICA RESPECTE DE LA DELS ANYS ANTERIORS

\ Endesa rebrà 49.000 € per protegir les aus de les línies elèctriques
\ El 2018 Endesa va corregir 62 suports elèctrics a Mallorca


El Consell de Govern ha autoritzat la Conselleria de Medi Ambient i Territori a concedir una subvenció de 49.000 € a Endesa Distribución Eléctrica, SLU, per a la correcció de línies elèctriques a les Illes Balears. Amb l’objectiu de protegir les aus contra l’electrocució, la Conselleria sufraga la meitat del projecte «Avilínia», una dotació que duplica l’atorgada fins ara.

L’any 2018 Endesa va corregir 62 suports elèctrics, tots a l’illa de Mallorca. Aquestes correccions es fan sobre la base de les indicacions que fa el Servei de Protecció d'Espècies, que n’avalua la perillositat i fa una previsió anual de les actuacions que s’hi han de dur a terme.

Durant l’any passat van entrar al centre de recuperació d’espècies 52 aus per electrocució. Cal tenir en compte que l’electrocució accidental és un dels principals factors de mortalitat de diverses espècies amenaçades incloses en el Catàleg espanyol d’espècies amenaçades i els annexos de directives i convenis internacionals subscrits per l’Estat. Les espècies amenaçades més afectades per l’electrocució són l’àguila peixatera, el milà reial i l’àguila coabarrada, perquè sovint utilitzen els suports com a talaies.

La col·laboració entre la Conselleria i l’elèctrica va començar l’any 1998. Durant aquest temps, s’han corregit més de 2.500 suports elèctrics, unes actuacions que prioritzen la correcció dels punts de més risc pel fet de trobar-se en zones protegides o ser hàbitat d’espècies en perill.