LOGO CAIB
23 d’agost 2021 Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: CONSELL DE GOVERN: CONTRACTACIÓ D’EMERGÈNCIA DEL SERVEI DE SALUT PER 752.981 € CConsell de Govern

Foto de noticia

COVID-19: CONSELL DE GOVERN: CONTRACTACIÓ D’EMERGÈNCIA DEL SERVEI DE SALUT PER 752.981 €

\ Destaca la contractació de serveis en establiments hotelers per l’aïllament de positius i contactes estrets
\ Aquestes contractacions es financen a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional


El Consell de Govern s’ha donat per assabentat de les contractacions d’emergència de subministrament a càrrec del Servei de Salut per valor de 752.981 euros. Aquestes contractacions responen a la necessitat concreta de disposar de determinats serveis per mantenir una activitat sanitària assistencial correcta en la lluita contra la COVID-19.

Entre les contractacions destaquen els serveis d’allotjament i els serveis complementaris en diferents establiments hotelers destinats a visitants asimptomàtics o amb simptomatologia lleu de COVID-19 sense residència a les Illes Balears. Les contractacions són les següents:

1. Contractacions i adquisicions corresponents als Serveis Centrals:

a) Adquisició de monitors hemodinàmics per a les unitats Kid Covid, habilitades a Palma (Son Dureta i Palau de Congressos) i a Inca, per fer-hi PCR a infants de 3 a 14 anys, per valor de 20.824 €.
b) Desmuntatge de la instal·lació d’oxigen medicinal al Palau de Congressos (Palma) per utilitzar-lo com a hospital de campanya per atendre persones afectades per la COVID-19, per valor de 18.392 €.
c) Contractació del subministrament de 550.000 fulls informatius relatius als efectes secundaris de la vaccinació contra el SARS-CoV-2, per 10.980 €.
d) Contractació del servei de neteja de la nau d’emmagatzematge de material situada al polígon de Son Malferit (Palma), per 7.395 €.
e) Contractació del servei d’allotjament i dels serveis complementaris de l’Hotel Pabisa Sofia destinats a visitants asimptomàtics o amb simptomatologia lleu de COVID-19 sense residència a Mallorca i contactes estrets de casos confirmats, per tal de mantenir-los en règim d’aïllament, durant el període comprès entre l’1 d’agost i el 30 de setembre de 2021, prorrogable si les necessitats ho requereixen. El cost és d’un import fix de 165.000 € mensuals i una quantitat variable segons l’ocupació.
f) Contractació del servei d’allotjament i dels serveis complementaris de l’Aparthotel Rosamar destinats a visitants asimptomàtics o amb simptomatologia lleu de COVID-19 sense residència a Eivissa i contactes estrets de casos confirmats, per tal de mantenir-los en règim d’aïllament, durant el període comprès entre el 20 de juliol i el 30 de setembre de 2021, prorrogable si les necessitats ho requereixen. El cost és d’un import fix de 297.000 € mensuals i una quantitat variable segons l’ocupació.
g) Contractació del servei d’allotjament i dels serveis complementaris de l’Hotel Playa Azul (Cala en Porter) destinats a visitants asimptomàtics o amb simptomatologia lleu de COVID-19 sense residència a Menorca o residents a Menorca per condicions familiars o característiques del seu habitatge, i per a contactes estrets de casos confirmats, per tal de mantenir-los en règim d’aïllament, durant el període comprès entre l’1 d’agost i el 30 de setembre de 2021, prorrogable si les necessitats ho requereixen. El cost és d’un import fix de 129.500 € mensuals i una quantitat variable segons els transports refrigerats de menjar.

2. Contractacions i adquisicions corresponents a l’Àrea de Salut de Menorca:

a) Contractació del servei de vigilància i seguretat a l’Aparthotel Sa Mirada, per l’import de 10.034 €.
b) Contractació del servei d’auxiliars de vigilància a l’Aparthotel Sa Mirada, per l’import de 14.094 €.
c) Contractació del servei de reforç de neteja i desinfecció dels centres sanitaris, del 12 de maig al 30 de juny de 2021, per l’import de 50.196 €.
d) Contractació del servei de reforç de neteja i desinfecció dels centres sanitaris, de l’1 al 31 de juliol, per l’import de 29.566 €.

El mes de març de 2020, el Consell de Govern va aprovar l’acord de mesures per adoptar en matèria de contractació pública a conseqüència de la declaració de l’estat d’alarma per gestionar la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Això va suposar que a tots els contractes subscrits durant aquest període per l’Administració de la Comunitat Autònoma i el sector públic instrumental els fos aplicable la tramitació d’emergència.

Cal destacar que totes aquestes contractacions es financen a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDEER) per a les Illes Balears, autoritzat per la Comissió Europea. Aquesta redistribució dels ajuts europeus s’emmarca en la decisió de la Unió Europea de flexibilitzar l’ús dels fons de cohesió per reforçar els sistemes sanitaris i la capacitat de resposta davant la crisi sanitària.