LOGO CAIB
Contingut
19 octubre 2021Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

Reactivació econòmica: Negueruela tanca una agenda de treball de dos dies a Menorca al costat del secretari d'Estat de Turisme Fernando Valdés NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Reactivació econòmica: Negueruela tanca una agenda de treball de dos dies a Menorca al costat del secretari d'Estat de Turisme Fernando Valdés

El conseller assisteix a la inauguració del V Congrés Nacional d'Ecoturisme i apunta a la sostenibilitat com a repte per a millorar el model turístic

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha tancat aquest matí al costat del secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, una agenda de treball de dos dies a Menorca, després de participar en la inauguració del V Congrés Nacional d'Ecoturisme, que se celebra en el Llatzeret de Maó.

L'agenda va arrencar ahir, juntament amb la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, i l'alcalde de Maó, Hèctor Pons, en la presentació de les accions formatives laborals per al curs 2021-2022 que s'imparteixen en el Centre de la Mar de l'illa, i aquest dimarts, la jornada ha arrencat amb la participació del conseller en la inauguració del V Congrés Nacional d'Ecoturisme, que se celebra en el Llatzeret de Maó, que ha comptat també amb l'assistència del secretari d'Estat de Turisme, la presidenta del Consell de Menorca, així com del president de l'Associació d'Ecoturisme d'Espanya, Jesús Pozuelo.

Durant la seva intervenció davant més de 150 assistents, Negueruela ha realitzat una defensa de la sostenibilitat com a repte per a millorar el model turístic. "Hem d'accelerar el debat mediambiental, el futur ha d'entendre's des d'un punt de vista de la sostenibilitat", ha afegit poc abans d'insistir en la necessitat “d’incorporar la circularitat, només així podrem ser sostenibles. El repte és poder dir-li a Europa que serem la primera destinació a incorporar la circularitat en tot el sector".

ARRIBADES PASSATGERS INTERNACIONALS

Després de l'acte, tant Negueruela com Valdés han valorat les dades d'arribades de passatgers aeris internacionals publicats aquest mateix matí pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme i tots dos han destacat la importància que els aeroports de les Illes Balears continuïn liderant la recuperació turística a Espanya.

“Les Illes Balears continuen liderant per cinquè mes consecutiu les arribades de passatgers aeris internacionals en tot el país i acaparen ja gairebé un de cada quatre viatgers que arriben a Espanya”, ha assegurat Negueruela davant els mitjans desplaçats fins al Llatzeret de Maó.

En aquest sentit, el conseller ha revelat que la recuperació turística s'està consolidant i que “Balears encadena cinc mesos consecutius liderant les estadístiques”. Fins al punt que dos dels aeroports de l'arxipèlag (Palma e Eivissa) es van col·locar el mes de setembre passat entre els sis amb més trànsit internacional de tota Espanya.

Negueruela ha posat en valor l'estratègia impulsada mesos enrere des del Govern, que ha permès “no sols tenir temporada turística, sinó que a més les Illes Balears liderin les estadístiques nacionals durant cinc mesos consecutius”.