LOGO CAIB
Contingut
3 setembre 2021Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: Salut i les societats científiques, satisfetes amb l’índex de més del 70 % de població preadolescent i adolescent vaccinada abans de començar el curs escolar NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: Salut i les societats científiques, satisfetes amb l’índex de més del 70 % de població preadolescent i adolescent vaccinada abans de començar el curs escolar

Actualment, el 66 % de la població de 12 a 15 anys i el 77 % de la població de 16 a 19 anys ja ha rebut la primera dosi

El Servei de Salut i les societats científiques de pediatria de les Illes Balears estan molt satisfetes amb l’índex de vaccinació assolit per a la població infantil de les Illes Balears. Aquest és d’un 70 % de primeres dosis —que en els propers dies es convertirà en pauta completa— abans de començar el curs escolar. Tant la coordinadora de Pediatria como les societats científiques han destacat el compromís exemplar mostrat pels joves amb la vaccinació.

 

La coordinadora autonòmica de l’Estratègia de Pediatria del Servei de Salut, Margalida Cañellas, s’ha reunit amb representants de l’Associació de Pediatria d’Atenció Primària de Illes Balears (APapIB) i de la Societat de Pediatria de Illes Balears (SOPEBA) per analitzar els resultats de l’Estratègia Balear de Vaccinació en el grup de població diana de 12 a 19 anys, davant l’inici del curs escolar.

 

Cañellas ha destacat que són percentatges de vaccinació molt alts tenint en compte que la vaccinació de la població major de 12 anys va començar al mes d’agost. Actualment, el 66 % de la població de 12 a 15 anys i el 77 % de la població de 16 a 19 anys ja ha rebut la primera dosi. Aquestes xifres passaran a ser de pauta completa els propers dies.

 

La coordinadora autonòmica de Pediatria ha remarcat que aquest nivell de vaccinació ajudarà a començar el curs d’una manera més segura i normalitzada. El fet d’estar vaccinats reportarà beneficis als joves, ja que en el cas d’esdevenir contactes estrets, segons els darrers protocols, evitaran les quarantenes domiciliàries de 10 dies. Això, alhora, assegurarà una presencialitat més alta dels menors als centres escolars i afavorirà l’educació en condicions d’igualtat d’oportunitats. Igualment, permetrà que els alumnes es recuperin dels possibles efectes físics i psicològics derivats de les mesures i restriccions adoptades per controlar la pandèmia. Així, la coordinadora ha manifestat que «és un compromís de tots els que tenim cura dels menors —perquè gaudeixin del més alt nivell de salut— promoure’n la recuperació física i psicològica i que tenguin un nivell de vida adequat per al seu desenvolupament físic, mental, moral i social».

 

Finalment, el Servei de Salut i les societats científiques pediàtriques volen agrair la participació dels menors i la col·laboració de les famílies en l’alt índex de vaccinació assolit.