LOGO CAIB
Contingut
21 abril 2020Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: El Ministeri de Sanitat informa que a les Balears hi ha 642 casos positius actius de SARS-CoV-2 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: El Ministeri de Sanitat informa que a les Balears hi ha 642 casos positius actius de SARS-CoV-2

Ja s’han curat més de mil persones

A les Illes Balears hi ha 642 casos positius actius de SARS-CoV-2, d’acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, és a dir, 16 més que ahir. D’altra banda, 1.005 persones s’han curat.

Així mateix, s’han comunicat 4 defuncions i el total acumulat és de 161 morts. En total, s’han duit a terme 26.844 proves de laboratori (24.645 PCR i 2.199 tests d’anticossos). En les darreres 24 hores, s’han detectat 20 casos nous, la qual cosa representa un increment de l’1,1% sobre els 1.808 que hi ha en total.

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca hi ha 340 persones hospitalitzades, 58 de les quals es troben en unitats de cures intensives. La resta de persones, 534, reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus.

A Menorca, hi ha 9 persones hospitalitzades (5 a l’UCI). També hi ha 14 persones en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, són 42 les persones hospitalitzades (11 a l’UCI). Altres 22 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i a Formentera.

D'ençà que va començar l'epidèmia, s'han detectat un total de 308 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 17 % dels 1.808 casos que s'han detectat en total a les Illes fins ara. De tots aquests casos, a hores d’ara hi ha 141 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa menys de l’1 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Un total de 268 estan en vigilància activa.

La situació a les residències

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, en les darreres hores s’ha registrat un cas positiu d’un usuari i de 2 treballadors. El nombre de residents positius actius avui és de 219; altres 38 residents han superat la malaltia i 66 han perdut la vida amb infecció per coronavirus. Els professionals actius són 104 i d’altres 29 s’han curat.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, ara mateix hi ha un resident positiu actiu, que es troba hospitalitzat, i 35 de les 36 persones que s’havien contagiat s’han curat. També hi ha 8 professionals amb contagi actiu mentre que la resta ha superat ja la infecció.

Recomanacions de la Conselleria de Salut

La Conselleria de Salut i Consum reitera la necessitat que la població segueixi les instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer.

Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària.

Per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061, que també va ser reforçat amb 60 persones.

Igualment, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada, s’han activat la pàgina web coronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionats amb la informació que conté aquesta pàgina.

Documents adjunts: