LOGO CAIB
24 de octubre de 2017Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques

Pere Perelló presenta el curs d’utilització de la guia didàctica d’educació viària per a les policies locals de les Illes Balears NNota Informativa

Pere Perelló presenta el curs d’utilització de la guia didàctica d’educació viària per a les policies locals de les Illes Balears

Es tracta del primer manual perquè els policies locals puguin dur a terme els programes d’educació viària a les escoles
El director general d’Emergències i Interior, Pere Perelló, ha presentat avui el curs d’utilització de la guia didàctica d’educació viària dirigit als policies locals de les Illes Balears encarregats d’impartir xerrades d’educació viària a les escoles de primària i també als policies tutors que fan les funcions d’educadors viaris.

La Policia Local des de sempre s’ha encarregat de dur a terme els programes d’educació viària a les escoles, i per facilitar el desenvolupament d’aquesta tasca, l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears (ISPIB) ha editat la primera guia didàctica pels policies locals que ensenyen les normes de circulació als alumnes d’Educació Primària de tots els centres de les Illes Balears amb l’objectiu de prevenir i evitar males conductes i de crear hàbits de seguretat a la carretera.

El curs es desenvoluparà a totes les Illes i es divideix en tres jornades de 5 hores cada una. Les dues primeres són presencials a una aula i consta de 6 unitats didàctiques, una per cada curs de primària. A llarg de les dues sessions a més de presentar el manual i explicar-los el seu funcionament i continguts, també se’ls donarà a conèixer com funciona un centre d’educació primària, els diferents perfils de l’alumnat d’educació primària i se’ls explicarà les diferents fitxes didàctiques que s’han dissenyat per treballar amb els alumnes. El curs finalitzarà amb una tercera sessió que es realitzarà a un centre d’educació primària i consistirà en posar en pràctica els continguts d’aquesta guia didàctica.

La guia ha estat editada per l'ISPIB, i en els continguts hi han col·laborat diferents policies locals d’ajuntaments de Mallorca, com Miquel Ramis i Malén Tugores de Marratxí, Andreu Ferrà de Palma, Miquel Daviu i Alfonso Reina de Llucmajor, Joan Siquier d'Inca i Toñi Hernández de la Prefectura Provincial de Trànsit de les Illes Balears.

D'altra banda també s'han editat 11 fitxes didàctiques d'educació viària, adreçades als alumnes d'educació primària, realitzades per la il·lustradora Margalida Vinyes.

A la presentació del curs també hi ha estat presents Jaume Tovar, director-gerent de l’EBAP (Escola Balear d’Administració Pública) i Llucia Pons, de l’ISPIB, coordinadora i responsable de l’elaboració dels continguts de la guia.