LOGO CAIB
12 març 2019Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme

ParcBit Inspira, un programa d'activitats per a compartir coneixement tecnològic NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

ParcBit Inspira, un programa d'activitats per a compartir coneixement tecnològic

Els actes s’estendran fins al mes de juny, i la pròxima sessió, dedicada als aspectes legals del Data Scraping és el dimecres 13 de març
La Fundació Bit presenta el programa ParcBit Inspira, amb el qual pretén difondre temes clau en tecnologia que puguin servir per a la transformació digital de les empreses i la millora de la competitivitat empresarial. Les activitats de divulgació tecnològica es realitzaran tant al ParcBit com a altres municipis de les Illes, són gratuïtes i estan dirigides a professionals que treballen al parc o que s’hi relacionen. També estan obertes a qualsevol empresa o professional que vulgui compartir la seva experiència i coneixements.

El programa Parcbit Inspira inclou activitats, jornades, tallers i presentacions perquè professionals de les Illes Balears donin a conèixer les seves habilitats tecnològiques a la comunitat empresarial, i així afavorir el networking entre empreses i alhora despertar vocacions tecnològiques. Alguns dels temes que es tractaran són el Big Data, l'anàlisi de dades, els xatbots, la intel·ligència artificial, el deep learning, la Internet de les Coses, la robòtica, la realitat virtual, la realitat augmentada o el comerç electrònic.

Les activitats s’organitzen els dimecres a les 13 hores per fer-les coincidir en horari amb les activitats SomEPS, que tenen com a objectiu la connexió de l’Escola Politècnica Superior amb el món empresarial. D’aquesta manera, alumnes i professors de l’Escola poden assistir també al ParcBit Inspira gràcies a les sinergies entre els dos programes.

El passat 6 de març se celebrà la primera de les xerrades organitzades, «Taller experiència amb el xat Hybrid». El ponent Brian Guidery explicà com s’utilitza un xatbot a través de drift.com per ensenyar el robot virtual a realitzar tasques de màrqueting conversacional.

Pròximes activitats de divulgació tecnològica

Dia 13 de març a les 13 hores tendrà lloc la xerrada «Aspectes legals de Data Scraping», a càrrec de Jorge Morell. L’activitat serà al local d’EmprenBit, al primer pis de l’edifici Disset del ParcBit. Data Scraping són tècniques i software per capturar dades de webs alienes que posteriorment són analitzades amb diferents propòsits. Quan es llegeixen els termes i les condicions de les webs, moltes prohibeixen aquesta pràctica i, fer-ho, pot tenir conseqüències legals. Tot i així, algunes empreses les utilitzen, per exemple, per realitzar anàlisis de mercat o de la competència.

Dia 21 de març es presenta la Guia balear de comerç electrònic a Sant Josep, Eivissa.

Dimecres dia 10 d’abril, Wireless DNA oferirà un «Taller Visualització de dades» a EmprenBit.

Divendres 26 d’abril  se celebrarà el dia del llibre al ParcBit amb activitats dirigides a despertar vocacions tecnològiques i amb un club de lectura que tractarà sobre l’impacte tecnològic.

Durant el mes de maig, al CentreBit Menorca (Alaior), es durà a terme una jornada sobre Intel·ligència Artificial (IA) aplicada a negocis amb la col·laboració de Damavis, SAS, APSL i IBM i de la mà de Mabrian i altres professionals que vulguin participar-hi. El 9 i 10 de maig, Daniel Calle de TravelgateX conduirà els tallers  «GraphQL, el lenguaje de Facebook aplicado al travel» i «Cómo aplicar GraphQL en tu proyecto».

Dia 17 de maig, Dia d’Internet, tant al ParcBit com al CentreBit Menorca, s'organitza un speed dating amb l’objectiu que els estudiants de quart d’ESO i primer de batxillerat entrin en contacte amb professionals de la programació.

Així mateix, s'estan preparant altres esdeveniments relacionats amb la ciberseguretat i la impressió 3D per als mesos de maig i juny. Els actes s'aniran anunciant a la web drtic.fundaciobit.org

Totes aquestes activitats són possibles gràcies a empreses del ParcBit com TravelGateX, Wireless DNA i APSL; organitzacions com Turistec i GsBit; i professionals com Jorge Morell, Brian Guidery o Daniel Calle, entre d'altres.

Els interessats en assistir a les activitats o participar-hi com a ponents han de contactar amb cibersocietat@fundaciobit.org