23 novembre 2020 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

Medi Ambient presenta les guies interpretatives de la Llei de residus per al comerç i el sector HORECA NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Medi Ambient presenta les guies interpretatives de la Llei de residus per al comerç i el sector HORECA

El director general de Residus i Educació Ambiental es reunirà amb els sectors implicats per explicar aquesta eina

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, han presentat, aquest dilluns, les guies interpretatives de la Llei balear de residus per als comerços i el sector de la restauració i hostaleria (HORECA). Juntament amb les dirigides a les administracions locals i a la ciutadania, aquests documents tenen com a objectiu explicar a tots els sectors socials implicats els canvis que s’introdueixen a partir de 2021.

Mir ha agraït la tasca del personal tècnic que s’ha dedicat a l’edició d’aquestes guies i als sectors implicats per la seva predisposició i col·laboració en l’adaptació a «aquesta normativa pionera, que ens ha de dur a assentar les bases d’un canvi de model per a un futur més sostenible».

El conseller ha explicat també que la presentació inicial de les guies per a HORECA i el comerç respon a la importància de què dos sectors clau en l’economia com són aquests tenguin aclarides «quan abans millor les responsabilitats a assumir en aquest procés. Mitigar els efectes de l’emergència climàtica és una tasca transversal», ha subratllat.

Per la seva banda, Sansó ha recordat que gran part de la Llei de residus i sòls contaminats ja està en vigor, però que els articles «més transformadors i alhora més complexos a l’hora d’aplicar-los» són aquells que entren en vigor a partir de l’any que ve. Per això, ha dit, se seguirà amb la tasca d’assessorament i divulgació iniciada fa uns mesos per acabar de resoldre els dubtes que puguin sorgir sobre l’aplicació de la normativa als sectors implicats.

Cadascuna de les quatre guies destaca i interpreta aquells articles de la normativa que afecten al públic concret a qui va dirigit. A més, totes inclouen les noves dates d’entrada en vigor dels articles, després d’aplicar-s’hi l’ajornament de terminis administratius derivat de la situació sanitària per la COVID-19.

A tall d’exemple, les guies per als sectors HORECA i comerços, inclouen la prohibició tant de la venda com de la distribució de productes monodosis, l’ús d’envasos reutilitzables o la substitució d’anelles de plàstic per altres de material biodegradable en els paquets de llaunes de begudes.