25 febrer 2019 | <9ªL> Conselleria d'Educació i Universitat

Martí March visita les obres d’ampliació de l’IES Puig de Sa Font de Son Servera NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Martí March visita les obres d’ampliació de l’IES Puig de Sa Font de Son Servera

El projecte de millora està cofinançat amb Fons FEDER i té un cost de 943 mil euros

El nou edifici que s’ha construït tendrà tres tallers: un de pastisseria, un de cuina i un de restauració i respon a la necessitat d’adequar les instal·lacions per als cicles formatius d’FP

En aquesta legislatura s’han invertit 44 milions en 560 actuacions a més de 240 centres

El conseller d’Educació i Universitat, Martí March, acompanyat del director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria Alorda, el gerent de l’IBISEC, Miquel Coll, el batle de Son Servera Antoni Servera, a més de representants municipals i de la comunitat educativa del centre, ha visitat avui les obres d’ampliació de l’IES Puig de Sa font de Son Servera.

Les obres de millora que es fan al centre responen a la necessitat d'adequar les instal·lacions per als cicles formatius d’FP bàsica de Cuina i restauració i de grau mitjà de Cuina i gastronomia, a la vegada que es millora l’accessibilitat a l’institut.

Es tracta d’una nova actuació prevista en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 aprovat per la Conselleria d’Educació i Universitat i que a la vegada forma part dels projectes inclosos al Programa Operatiu FEDER/FSE 2014-2020 de les Illes Balears, que seran cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Les obres es varen licitar el passat mes d’abril per un import de 943.850 euros i es preveu que finalitzin les properes setmanes.

Pel conseller d’Educació i Universitat Martí March «són unes instal·lacions que responen a la realitat. No és una cosa simulada sinó que és que com si fossin les instal·lacions d’un hotel o d’un restaurant i això és el que nosaltres volíem perquè la FP per nosaltres és un element clau i estratègic de cara al present i al futur. I amb aquesta obra també el que feim és potenciar la FP perquè pensam que les Illes Balears necessiten, de cada més, fer un esforç perquè la Formació professional ha d’estar assimilada per part de la gent, pels estudiants, per les famílies, pels professors però també del que és el món econòmic. El món econòmic ha de ser conscient que si volen tenir un model de productivitat econòmica i un bon benestar social necessitam que la FP sigui un model educatiu de qualitat, d’excel·lència i que doni resposta a les necessitats de producció. Jo crec que amb aquestes instal·lacions que hem visitat avui queda de manifest que anam pel camí que toca».

Un projecte de reforma de més de 940 mil euros
A la visita s’ha pogut comprovar l’avançat estat de les obres. S’ha vist el nou edifici de planta rectangular, similar al ja existent, que tindrà tres tallers: un de pastisseria, un de cuina i un de restauració. A part d’això, comptarà amb nous espais per a serveis comuns de magatzem, congelació, refrigeració, neteja d’aliments, cambra freda i vestuaris.

Aquesta obra inclou també el projecte de millora d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques, amb la millora dels itineraris exteriors i la incorporació de diverses rampes, la construcció d’un bany adaptat i la instal·lació d’un ascensor.

Cal recordar que a l’actualitat l’IES Puig de Sa Font de Son Servera té com a oferta educativa entre els seus estudis dos cicles formatius de la família professional d’Hoteleria i turisme (FP bàsica de Cuina i restauració i CFGM de Cuina i gastronomia), amb unes instal·lacions pròpies que no són suficients per donar resposta als reptes i necessitats educatives que proposen aquests cicles formatius.

Des de fa anys, part de les classes s’imparteixen a les cuines cedides per un hoteler de la zona, però el fet que la temporada turística s’allargui de cada vegada més ocasiona que aquestes classes no es puguin impartir a les cuines de l’hotel mentre roman obert al públic, cosa que dificulta el correcte funcionament dels cicles. Per això, la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres, juntament amb l’IBISEC, va decidir ampliar l’IES per tal d’adequar un espai per dur a terme els cicles formatius de Cuina.

De la reforma d’ampliació i adequació de la cuina es veuran beneficiats de forma directa els 61 alumnes que actualment cursen aquests cicles, però també de forma indirecta les futures generacions de la zona, ja que es garanteix poder dur a terme uns cicles formatius com els de Cuina i permet l’ampliació de l’oferta formativa de formació professional a una zona eminentment turística i amb molta demanda com és Son Servera-Cala Millor.

Dades generals de les obres
Des de l’inici de la legislatura s’han fet més de 560 obres majors i menors a 240 centres (que representen el 80 % de tots els centres educatius). La inversió acumulada és de 44 milions d’euros.

Totes les obres formen part del Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023, que es pot consultar a la web de la Direcció General de Planificació i Centres.

Aquesta legislatura s’han construït dos centres nous, el CEIP Son Macià i l’IES Santa Maria, i s’han iniciat grans ampliacions a l’IES Binissalem, l’IES Joan Ramis i Ramis i l’IES Berenguer d’Anoia. A més, estan a punt d’iniciar-se les obres del CEIP Sant Josep de sa Talaia, el CEIP Alcúdia, el CEIP Sant Ferran (Formentera), l’Escola d’Adults de Maó i el Conservatori de Menorca.