LOGO CAIB
Contingut
6 agost 2020Conselleria de Medi Ambient i Territori

L’IBANAT contracta seguretat privada per garantir un ús correcte de les zones d’acampada NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

L’IBANAT contracta seguretat privada per garantir un ús correcte de les zones d’acampada

Diversos usuaris han registrat queixes les darreres setmanes per renous i consum excessiu d’alcohol

L’Institut Balear de la Natura (IBANAT) ha contractat un servei de vigilància nocturna a les tres zones d’acampada que gestiona a Lluc davant l’increment, les darreres setmanes, d’episodis d’incivisme a les instal·lacions.

La vigilància serà operativa tots els divendres i dissabtes d’agost i setembre en horari de 19 h a 5 h. Les funcions de l’operatiu seran les següents:

- Control d’accés a l’acampada de Sa Font Coberta, Es Pixarells i Marjanor per evitar la superació de l’aforament i entrada de gent sense permís d’acampada ni estar registrada.

- Control que es respecta la normativa de les zones d’acampada referent a renou i utilització de foc.

Actualment l’atenció al públic que dona l’IBANAT a les zones d’acampada és de 8 a 19 h. Els darrers caps de setmana s’ha constatat que individus han entrat a les zones d’acampada fora d’aquest horari, circumstància que no s’havia produït anteriorment i que, a més, suposa una infracció de les mesures contra la COVID-19 atès que tots els usuaris s’han de registrar abans d’accedir a les instal·lacions. A més, s’han rebut queixes de comportaments incívics com ara renous i consum excessiu d’alcohol.

Davant aquesta situació, inèdita fins ara en aquests espais, l’IBANAT ha decidit reforçar la vigilància per assegurar el correcte ús de les instal·lacions, garantir la qualitat del servei a la resta d’usuaris i evitar riscos de tipus sanitari relacionats amb el coronavirus.

El servei entrarà en funcionament aquest proper divendres.