18 novembre 2022 <10aL>Conselleria d'Educació i Formació Professional

L’alumnat de Balears amb protocol de risc autolític activat podrà comptar amb un suport psicològic complementari NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

L’alumnat de Balears amb protocol de risc autolític activat podrà comptar amb un suport psicològic complementari

\ Signat el conveni de col·laboració amb el Col·legi Oficial de Psicologia per facilitar aquesta atenció

\ Aquesta col·laboració complementarà les actuacions dels serveis sanitaris en els casos que es consideri necessari

\ Les Illes Balears són una de les poques comunitats autònomes amb un protocol sobre conductes autolítiques als centres educatius

 

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, i el degà del Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears, Javier Torres, han signat el conveni de col·laboració per posar en marxa el Programa d’Intervenció Psicològica en casos amb el Protocol d’actuació en cas de risc autolític activat en els centres educatius de les Illes Balears. Han assistit a la signatura Aina Amengual i Catherine Adrover, directora i assessora, respectivament, de l’Institut per a la Convivència i l’Èxit Educatiu (Convivèxit) i Joan Antoni Sancho, membre de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears.

El conveni estableix que la finalitat d’aquest Programa és la d’oferir ajuda i acompanyament psicològic a l’alumnat en risc i la seva família, complementant les actuacions dutes a terme pels serveis sanitaris amb la finalitat de potenciar el benestar emocional dels infants i adolescents en risc. Aquesta iniciativa s’integra en el Protocol d’actuació en cas de risc autolític que s’aplica des de març de 2021 als centres educatius de les Illes Balears.

El conseller Martí March ha destacat el paper dels centres educatius com a indrets on es poden fer intervencions que poden millorar aspectes que van més enllà dels purament pedagògics com els relacionats amb el benestar emocional. “Aquells alumnes amb un protocol autolític obert podran comptar amb l’assessorament i suport psicològic que aportaran els professionals del Col·legi Oficial de Psicologia. Aquest conveni complementa la feina de detecció que ja s’està fent als centres educatius gràcies a la col·laboració entre Salut i Educació per a treballar en la prevenció d’intents de suïcidi o d’autolesions i en la millora del seu benestar emocional.”

Per la seva banda, Javier Torres ha explicat que el Col·legi està molt sensibilitzat amb aquesta problemàtica “hem detectat un increment de consultes sobre aquesta matèria i quan des de Convivèxit ens proposaren la col·laboració vàrem considerar que era una magnífica idea, ja que ens permet contribuir amb una resposta ràpida a disminuir el patiment i malestar emocional dels joves detectats en els centres educatius i complementar la feina que es fa en matèria de benestar emocional als centres educatius”.

Per tal de fer possible aquesta col·laboració la Conselleria d’Educació i Formació Professional disposarà d’una inversió de 25.000 euros dins el marc del Pla de Salut Mental en l’Àmbit Educatiu corresponent a l’Estratègia Nacional de Salut Mental 2022-2026 pel curs 2022-23.