LOGO CAIB
Contingut
25 març 2019| <9ªL> Conselleria de Cultura, Participació i Esports

Les veus dels protagonistes, a la darrera sessió del cicle 'Converses entorn de les Indústries Culturals i Creatives' NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Les veus dels protagonistes, a la darrera sessió del cicle 'Converses entorn de les Indústries Culturals i Creatives'

Aquest dimarts 26 de març a les 19 hores a Ca n'Oleo (carrer de l'Almudaina, 4 de Palma) es farà la darrera sessió del cicle 'Converses entorn de les Indústries Culturals i Creatives' que organitza la Conselleria de Cultura, Participació i Esports. La taula rodona titulada 'Visió dels protagonistes de les indústries culturals i creatives de les Illes Balears' comptarà amb la presència de persones que treballen en els principals àmbits del sector cultural, els quals debatran sobre l'estat actual de les seves àrees per tal d'acabar d'establir i posar les bases del nou organisme Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears (ICIB).

Així, doncs, comptarà amb la presència d’alguns dels protagonistes de les indústries culturals i creatives de les Illes Balears, a través de les intervencions de Victòria Morell, representant del sector audiovisual, Tomeu Gomila, per part de les arts escèniques, Bel Font, de les arts visuals, Neus Escandell, de l'editorial, i Frans Mercadal, del sector de la música. L’objectiu es dialogar des de la realitat sectorial i conèixer les seves expectatives en relació amb el recentment creat Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears (ICIB).

La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, clourà el cicle i moderarà l'acte el nou director de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears, Jaume Reus.

El cicle ha tengut lloc cada dimarts a Ca n'Oleo, entre el 12 de febrer i aquest dimarts 26 de març, en el context de la creació de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears (ICIB) i amb l’objectiu de conèixer i dialogar amb professionals d’altres territoris entorn a experiències que es desenvolupen des d’altres organismes d’àmbit autonòmic, estatal i europeu. S'han desplegat un total de set sessions en format diàleg, en les quals hi han participat ponents i públic assistent, moderat i dinamitzat per una diversitat de professionals de l’àmbit cultural local. S’ha tractat i debatut sobre les diverses formes i possibilitats de finançament i mecenatge de projectes culturals, el marc i l’estratègia europea de suport al sector cultural, el treball des de la singularitat insular i s’han pogut conèixer diferents casos pràctics d’altres comunitats autònomes, com les Canàries, Navarra i el País Basc.

Les converses s'han emmarcat en el Pla de Cultura de les Illes Balears i amb la intenció de donar a conèixer com s'està enfocant aquest segment cultural en altres institucions i territoris.