LOGO CAIB
Contingut
6 juny 2020Conselleria de Medi Ambient i Territori

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen en el 73 % NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen en el 73 %

Totes les unitats de demanda segueixen en l’escenari de normalitat

L’estat de les reserves hídriques a les Illes Balears, el mes de maig, augmenta dos punts respecte el mes anterior, fins a situar-se en el 73% de mitjana. Tant a Mallorca com a Eivissa hi ha un lleuger augment, ja que és passa del 73 % al 75 % en el primer cas i del 53 % al 54 % en el segon. Pel que fa a Formentera, el descens és de sis punts, es passa d’un 65 % a un 59%, mentre que a Menorca es passa del 67 % al 66 %. A nivell general, la situació és força millor que fa un any ja que el percentatge és de 73 %, quan el 2019 era del 58 %.

L’escenari de maig és igual que el d’abril, perquè totes les unitats de demanda (UD) de l’arxipèlag fa tres mesos que es troben en normalitat i, en conseqüència, totes es troben en l’escenari de normalitat.

Pel que fa a les precipitacions, les dades de l’AEMET indiquen que aquest maig a estat normal en el conjunt de l’arxipèlag (60 %), tot i que hi ha hagut variacions en les diferents illes: A les Pitiüses (47 %) i a Menorca (52 %) ha estat sec, mentre que a Mallorca ha estat normal (62 %).

Els percentatges interanuals de precipitació són lleugerament excedentaris: Menorca (113%), Pitiüses (100%) i Mallorca (122%). A nivell de Balears, l’interanual és de 119%.

Les escasses pluges de maig no han permès que els nivells es mantinguessin tant alts com a l’abril. Tot i això, els aqüífers segueixen un una situació òptima, a excepció d’Eivissa. Sigui com sigui, cal tenir en compte que, per al canvi d’escenari, han de passar tres mesos en una situació determinada, els propers canvis d’escenaris no tindran lloc fins d’aquí a tres mesos com a mínim, és a dir, a l’agost.