LOGO CAIB
Contingut
20 març 2020Conselleria d'Afers Socials i Esports

COVID-19: Les Illes Balears rebran 7,4 milions per fer front a les emergències socials provocades pel covid-19 gràcies a l’actualització de les dades poblacionals NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: Les Illes Balears rebran 7,4 milions per fer front a les emergències socials provocades pel covid-19 gràcies a l’actualització de les dades poblacionals

Les Illes Balears rebran 7.453.000 euros del Fons Social extraordinari de 300 milions d’euros que l’Estat distribueix entre les comunitats per fer front a les necessitats socials provocades per la crisi del covid-19. El repartiment s’ha votat avui per videoconferència durant el ple extraordinari del Consell Territorial de Serveis Socials i Dependència. La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, hi ha votat a favor perquè s’han revisat les dades poblacionals que determinen el repartiment. 

Durant la primera trobada d’aquesta setmana entre el vicepresident de Drets Socials, Pablo Iglesias, i les comunitats per videoconferència, Santiago va reclamar que s’actualitzassin les dades de població perquè el repartiment que es preveia fer era en base a l’estadística poblacional de 1992.  En xifres suposa que les Balears ara representen el 2,48% de tota la població estatal, amb la fotografia de 1992 només sumaven l’1,9% de total. Aquesta diferencia suposa un increment important de finançament: Ara es rebran 7.400.000 euros  i amb els criteris anteriors 5.700.000. És a dir, 1.700.000 euros més. 

MÉS MESURES DE PROTECCIÓ
Durant la videoconferència totes les comunitats han insistit en reclamar al vicepresident de Drets Socials la necessitat que arribin els equipaments de protecció individual (EPIS) al personal de serveis socials. Iglesias s’ha compromès a fer-ho de la manera més ràpida possible i, fins i tot, no ha descartat emprar l’Exercit per una major celeritat en la distribució d’aquest material. 

Iglesias ha reconegut una mancança d’aquest material a tot l’Estat, no només a l’àmbit social sinó també al sanitari. El vicepresident ha transmès als consellers que incrementar els equipaments de protecció dels treballador és una prioritat d’Estat ja que el govern d’Espanya és l’únic competent en aquesta matèria.