LOGO CAIB
24 de novembre de 2017Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

La sensibilització redueix un 68 % la recollida de residus a les àrees recreatives NNota Informativa

Foto de noticia

La sensibilització redueix un 68 % la recollida de residus a les àrees recreatives

L’IBANAT torna a engegar una campanya informativa a set zones de Mallorca
L’Institut Balear de la Natura (IBANAT) ha tornat a posar en marxa la campanya informativa “Els fems no tornen sols a casa; torna els fems a casa” a les àrees recreatives.  Amb això el 2016 s’ha aconseguit reduir un 68 % la recollida de residus respecte als tres anys anteriors. 
 
En algunes d’aquestes zones d’esbarjo gestionades per l’IBANAT i properes a nuclis de població o a habitatges, els contenidors s’havien convertit en punts d’abocament de fems procedents de les llars. Per sensibilitzar els usuaris de la necessitat de protegir el medi ambient evitant l’abandonament de residus, creant nous hàbits per generar menys residus i separant correctament per reciclar, l’IBANAT va retirar els contenidors d’aquestes àrees el 2016 i  va dur a terme la campanya informativa que ara ha tornat començar.
 
Diversos informadors mediambientals donen una bossa de plàstic de 30 litres als usuaris que ho necessiten, de color groc per a la recollida d’envasos lleugers i de color negre per al rebuig. Tothom que utilitza aquestes àrees s’ha de fer responsables dels fems que genera i dur-se’ls a ca seva per gestionar-los correctament, utilitzant els seus serveis de recollida municipal.
 
Fins dia 10 de juny es durà a terme aquesta campanya a les zones de Son Tries (Esporles), Caubet (Bunyola), sa Bassa (Fornalutx), Ca s'Amitger - Menut I - Menut II - es Pixarells - Font des Noguer- es Gorg Blau (Escorca), puig de Santa Magdalena (Inca), comuna de Lloret (Lloret) i Can Picafort (Santa Margalida).