LOGO CAIB
Contingut
21 novembre 2018| <9ªL> Presidenta

La presidenta i el rector assisteixen a l’acte d’agraïment dels 92 joves contractats a la UIB amb el programa SOIB Joves Qualificats NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La presidenta i el rector assisteixen a l’acte d’agraïment dels 92 joves contractats a la UIB amb el programa SOIB Joves Qualificats

La iniciativa ha suposat una inversió de 2.154.648 € i ha permès que joves amb estudis superiors tenguin la seva primera experiència professional en l’àmbit de la seva formació
La presidenta del Govern, Francina Armengol, el rector de la Universitat de les Illes balears, Llorenç Huguet, la vicepresidenta i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, i el conseller d’Educació i Universitat, Martí March, avui han assistit a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears a l’acte d’agraïment dels 92 joves contractats a la UIB amb el programa SOIB Joves Qualificats, que ha suposat una inversió de 2.154.648 €.
L’acte ha estat presentat per dos dels joves beneficiaris i durant la celebració s’han projectat vídeos i els joves han pogut explicar la seva experiència i tot allò que els ha aportat aquest programa.
Armengol ha manifestat la importància que els joves de les illes «tenguin l’oportunitat de fer la feina per a la qual s’han preparat durant anys». «Quan aneu al mercat laboral, ara ho fareu amb les garanties i la tranquil·litat que dona haver tingut aquesta primera experiència professional, millorareu les vostres oportunitats i podreu aspirar a una feina més estable i més ben remunerada», ha afegit.
I ha continuat: «Volem que les noves generacions nodriu de talent les nostres empreses i institucions, milloreu el nostre model econòmic i social i ens ajudeu a assolir una societat més justa, pròspera i igualitària. Programes com aquest perseveren en aquest objectiu, ja que potencien la nostra Universitat, impulsen el coneixement i donen oportunitats al talent que tenim a les Illes Balears. Només en tres anys, més de mil persones ja han estat contractades amb el programa Joves Qualificats».
SOIB Joves Qualificats a la UIB
Els joves contractats a la UIB formen part, mitjançant tres projectes d’interès general i social, de la convocatòria SOIB Jove – Qualificats Sector Públic 2017-2018, finançada pel SOIB amb el cofinançament del Fons Social Europeu (FSE) i la Garantia Juvenil.
 
Durant quinze mesos, 74 joves qualificats s’han incorporat a grups de recerca per donar suport a la investigació que es fa a la Universitat i fer-ne divulgació. D’altra banda, vuit joves treballen a la Gerència de la UIB, i deu més a la Fundació Universitat–Empresa de les Illes Balears (FUEIB). En total, els joves beneficiats per la iniciativa han estat 92, la qual cosa ha suposat una inversió del SOIB de 2.154.648 €.
Aquesta convocatòria, en marxa des de l’any passat, s’adreça a joves de menys de trenta anys amb estudis superiors i permet que, amb un contracte de quinze mesos a jornada completa, els joves adquireixin experiència professional relacionada amb allò que han estudiat. L’objectiu és que els joves contractats, amb l’exercici pràctic dels coneixements adquirits en la seva formació, millorin la seva ocupabilitat en les àrees dels seus estudis, a fi que puguin millorar les possibilitats d’inserció posterior al mercat laboral.
La iniciativa, capdavantera a tot l’Estat i dirigida al sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i a la UIB, ha permès contractar, només entre 2017 i 2018, 283 joves per a 44 projectes. Els projectes es varen iniciar a partir del mes de setembre de 2017, i els contractes en pràctiques, a jornada completa, tenen una durada de quinze mesos. El pressupost adjudicat ascendeix a 5.583.396,84 €.