LOGO CAIB
Contingut
21 agost 2018| <9ªL> Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

S'incrementa la població de virot i de noneta al Parc Nacional de Cabrera NNota Informativa

Foto de noticia

S'incrementa la població de virot i de noneta al Parc Nacional de Cabrera

L’impost del turisme sostenible finança un projecte per protegir les aus marines
Els nius ocupats d’aus marines als cinc illots de Cabrera s’han incrementat des del darrer recompte. El virot gros, una de les aus marines més espectaculars de les Illes Balears, que supera el metre vint d’envergadura, té 322 nius ocupats, per sobre del màxim d’ocupacions en censos anteriors (317). La noneta, la més diminuta de les aus marines de les Illes Balears, té un total de 102 nius ocupats (fins ara, el màxim havia estat de 81 nius).
 
L’increment dels efectius de virot és modest i pot indicar simplement l’estabilitat de les poblacions, la qual cosa ja és positiva per a una espècie catalogada com a vulnerable en el Catàleg espanyol d’espècies amenaçades. Quant a l’expansió del 20 % en els efectius coneguts de noneta, és un resultat molt encoratjador, per la fragilitat de les colònies d’aquesta au, que són molt delicades i sols s’estableixen en illes deshabitades en les quals no viu cap mamífer (les rates en devoren els ous i poden matar els adults).
 
La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha desenvolupat el projecte de protecció d’aus marines, finançat amb els fons de l’impost del turisme sostenible, dirigit pel Servei de Protecció d’Espècies i realitzat amb l’empresa TRAGSA. Una de les accions del projecte ha estat el seguiment de diverses poblacions d’aus marines, entre d’altres, algunes colònies en els illots del Parc Nacional de Cabrera, el qual manté el seu paper essencial en la conservació de les aus marines de la Mediterrània occidental.
 
 

Documents adjunts: