LOGO CAIB
13 abril 2019Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme

La Fundació Bit ofereix dos seminaris de gestió de projectes i planificació estratègica per a empreses NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La Fundació Bit ofereix dos seminaris de gestió de projectes i planificació estratègica per a empreses

L'increment de la competitivitat a través de la innovació és l'objectiu d'aquesta formació que té lloc a Mallorca, Menorca i a Eivissa
La Fundació Bit organitza, dins del projecte Factoria d’Innovació, dos seminaris gratuïts de capacitació d'empreses per fomentar la competitivitat empresarial a partir de la innovació i la tecnologia.

El ParcBit és el lloc on se celebren les dues activitats formatives. Aquesta setmana ha tengut lloc el primer seminari sobre Gestió de projectes de Recerca, Desenvolupament i Innovació (R+D+I) i, els dies 27, 29 i 30 de maig, s'impartirà el segon seminari de Planificació estratègica de la innovació. Menorca i Eivissa acolliran també aquestes capacitacions durant els mesos d'abril i maig.

Per un costat, el seminari de Gestió de projectes R+D+I oferirà les claus en la gestió de projectes innovadors per aconseguir que els assistents siguin capaços de gestionar millor els projectes en els quals participen i, per tant, impactin en un resultat innovador més eficaç. Així, es dotarà els assistents dels principals conceptes relacionats amb la gestió de projectes R+D+I, identificant les diferents fases corresponents, així com les eines més recents per a la seva gestió.

Per altre costat, el segon seminari de Planificació estratègica de la innovació facilitarà els principals conceptes i eines pràctiques per implementar un pla estratègic d'innovació en una organització, clau per dirigir de forma correcta el negoci de l'empresa cap a la competitivitat. Es tracta d’un contingut que farà que els assistents adquireixin competències com, per exemple, prendre decisions més encertades, gestionar millor les prioritats, optimitzar recursos i minimitzar riscos, incrementar l’eficàcia i el percentatge d’èxit del resultat innovador d’un projecte, sistematitzar el procés de definició i planificació estratègica de la innovació, alinear els reptes de l’empresa i el negoci amb l’estratègia d’innovació o establir indicadors de seguiment i eficàcia del pla d’innovació.

Els dos seminaris compten amb el finançament de la Direcció General d’Innovació i Recerca i seran impartits per la consultora F. Iniciativas tant a Mallorca (ParcBit), a Menorca (CentreBit) i a Eivissa (Consell d’Eivissa).

Les petites, mitjanes i grans empreses de qualsevol sector empresarial de les Illes Balears interessades a assistir al segon seminari de Planificació estratègica de la innovació poden posar-se en contacte amb factoriainnovacio@f-iniciativas.net

Factoria d'Innovació
La Factoria de la Innovació és un projecte que funcionà durant l’any 2015 a totes les Illes Balears, impulsat per la Direcció General de Recerca i Innovació. El seu objectiu és ser un centre d’alt rendiment en creativitat aplicada a la innovació i un entorn dedicat al 100% al desenvolupament del potencial innovador de les empreses.

Durant aquesta edició de 2018-2019, la Factoria d'Innovació espera ajudar un mínim de 100 empreses, entre les quals es troben 15 empreses en la part de consultoria per implantar nous productes i serveis, 15 empreses per estructurar un projecte d'R+D+I i entre 10 i 15 empreses més perquè puguin obtenir el segell de pime innovadora.

La Fundació Bit manté els seus programes de suport a empreses i emprenedors de base tecnològica o amb potencial innovador de les Illes Balears, ja que representen un dels sectors beneficiaris de l’entitat. Precisament, els estatuts de la Fundació Bit preveuen fomentar la competitivitat empresarial a partir de la innovació i la tecnologia, així com impulsar la participació d’empreses balears en iniciatives i convocatòries de finançament a l’R+D+I.