LOGO CAIB
10 maig 2018Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

La cooperativa de Porreres, premiada per ser la que més envasos agraris recicla a les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia

La cooperativa de Porreres, premiada per ser la que més envasos agraris recicla a les Illes Balears

Al 2017, s’han reciclat 36.828 quilos d’envasos, 7.572 quilos més que al 2016
La cooperativa de Porreres ha estat l’empresa que més envasos ha reciclat al 2017 i per això ha rebut el guardó de la societat sense ànim de lucre SIGFITO, la qual té per objecte la recollida d’envasos agraris per a donar-los un tractament agrari correcte. El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha fet entrega aquest matí del guardó a Antoni Martorell, president de la cooperativa de Porreres, qui ha declarat «estar orgullós de rebre aquest guardó» i ha recalcat «la importància de difondre les bones pràctiques ambientals en el camp». Segons el conseller Vicenç Vidal, «la Cooperativa Agrícola de Porreres té un reconeixement merescut per dues vessants, una agrícola i l’altra per tenir cura del medi ambient. Si comparam les xifres del 2016 al 2017, s’han recollit prop de 7.600 quilos més d’agroenvasos; això ens demostra el gran compromís dels pagesos amb el respecte cap a l’entorn». I és que al 2016 a les Illes Baleares es recolliren 29.256 quilos d’envasos agraris mentre que al 2017 se n’han recollit 36.828
 
Els premis SIGFITO varen néixer fa 7 anys amb l’objectiu de reconèixer l’esforç que realitzen els punts de recollida que participen de manera voluntària en la recollida d’envasos conscienciant els agricultors a tenir cura del medi ambient. Rocío Pastor, directora general de SIGFITO, ha afirmat que la Cooperativa de Porreres «és un exemple perquè no només s’encarrega de recollir els envasos dels seus clients i socis, sinó que a més consciencien els agricultors perquè dipositin els seus envasos i compleixin amb la llei, l’agricultura i el medi ambient».
 
Les Illes Balears disposa de 33 punts recollida ubicats en cooperatives i distribuïdors de productes agraris. En aquestes entitats l'agricultor ha de dipositar els envasos buits amb el símbol de SIGFITO, prèviament esbandits i separats per material. Després han de lliurar-los i demanar un albarà digital per justificar-ne el compliment amb la normativa.