LOGO CAIB
Contingut
12 setembre 2019Conselleria d'Afers Socials i Esports

La conselleria d’Afers Socials i Esports garantirà la continuïtat de les polítiques impulsades per millorar la vida de les persones NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La conselleria d’Afers Socials i Esports garantirà la continuïtat de les polítiques impulsades per millorar la vida de les persones

Santiago focalitza les prioritats d’aquesta legislatura en els equipaments socials projectats el darrer mandat i s’impulsaran nous programes de Dependència com el ‘Respir a la llar’

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha assegurat avui que garantirà i aprofundirà en totes aquelles polítiques que s’impulsaren la passada legislatura que feren possible retornar els drets usurpats a l’època del govern Bauzá en serveis socials, cooperació, joventut i esports. En aquesta nova etapa, es centraran els esforços en seguir ajudant als col·lectius més vulnerables i en fer realitat tots aquells equipaments que es varen projectar durant la fase 2015-2019. “És una oportunitat política per consolidar i acabar els objectius iniciats”, ha explicat Santiago durant la compareixença a petició pròpia a la Comissió d’Assumptes Socials, Drets Humans i Esports.

Pel que fa als equipaments de dependència, la consellera ha detallat que s’acabaran les residències de Marratxí i Son Martorell a Mallorca, la de Formentera i la de Maó. Paral·lelament, es començaran les obres de la residència d’Es Castell, Andratx, Ciutadella el Centre Bintaufa i la fase II i III de Son Tugores.

Els centres de Dia projectats són els de Santanyí, Sóller, Muro, Calvià, Porreres i Son Rapinya i S’Indioteria a Palma.

Santiago també ha explicat què es farà amb els equipaments de Mesures Judicials. En aquesta etapa, s’acabaran les obres del Centre Pinaret II, es construiran els espais per a la formació del centre i es començaran a aixecar les Llars de Pinaret I.

A més a més, en aquest apartat, s’iniciaran les obres per al centre de dia per a mesures judicials en el centre Fusteret.

La consellera ha exposat tot el pla de Dependència per als propers quatre anys. En tot moment, ha insistit, es garanteixen els ajuts en aquest camp i s’activaran dos programes per a familiars cuidadors: Unitats respir que són centres de nit i el Respir a la llar.

RENDA SOCIAL

En aquesta fase s’ampliaran els perfils dels perceptors de la Renda Social i es mantindrà la Renda Mínima d’Inserció.

Aquesta legislatura es desenvoluparà la Llei de la Infància i Adolescència prioritzant el desplegament de la xarxa d’atenció a l’àmbit comunitari.

Durant la compareixença, Santiago ha explicat que es desenvoluparà la llei de famílies amb el decret de famílies monoparentals que farà possible que aquest col·lectiu pugui gaudir del carnet de família nombrosa.

COOPERACIÓ

La consellera ha exposat que manté el compromís d’aquest Govern en les polítiques de cooperació. Es desenvoluparan una sèrie de programes projectats l’anterior exercici i es presentarà el Pla de Cooperació 20-23.

El projecte de llei de Joventut és un dels objectius del període 2019-2023. En aquesta matèria es garanteixen els diferents plans de subvencions existents, així com el manteniment i funcionament de les instal·lacions. Es faran les obres anunciades de l’alberg de la Victòria.

ESPORTS

La direcció general d’Esports passa a formar part d’aquesta conselleria. Santiago ha detallat que desenvoluparà una política de continuïtat, garantint el suport econòmic al sector per a desplaçaments, material esportiu i esdeveniments. En tot cas, es donarà cobertura a federacions, clubs i a l’esport adaptat.

Aquesta etapa es crearà una oficina d’atenció i informació als esportistes, tècnics, clubs i federacions per facilitar els tràmits administratius, així com la formació a les federacions.

Santiago ha explicat que dintre de les polítiques contra la Violència a l’Esport es crearà la figura de coordinador de grada amb col·laboració amb les federacions per acabar amb l’assetjament a l’àmbit esportiu.

Les campanyes de sensibilització llançades per la conselleria d’Afers Socials i Esports seran: Contra la Xenofòbia, gestió de la diversitat; contra l’Estigma en salut mental; respecte als aparcaments destinats a persones amb discapacitat física, captació de famílies amigues i esport en valors.