LOGO CAIB
29 de novembre de 2017Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca destina vuit-cents mil euros a ajudes per als escorxadors NNota Informativa

Foto de noticia

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca destina vuit-cents mil euros a ajudes per als escorxadors

El FOGAIBA s’ha reunit avui amb els ajuntaments de Maó i Ciutadella de Menorca
El 2018 la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, per mitjà del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), destinarà 800.000 euros a ajudes per afavorir la continuïtat dels escorxadors de les Illes Balears. S’afegeix així una nova partida de 500.000 euros a la de 300.000 que es donava a les empreses explotadores per a inversions, amb la qual cosa es beneficiaran tots els escorxadors de les Illes Balears.
 
Aquesta nova partida de 500.000 euros vol ser una ajuda al sector ramader a través de les millores del servei dels escorxadors. Es tramitarà mitjançant els ajuntaments, els quals un cop la rebin l’hauran de transferir a l’empresa que gestiona el servei d’escorxador del municipi. Per vehicular aquestes ajudes el director gerent de FOGAIBA, Guillem Rosselló, s’ha reunit avui amb els ajuntaments de Maó i Ciutadella de Menorca com a part de la ronda de contactes que la Conselleria ha començat amb els ajuntaments que tenen servei d’escorxador al municipi. Per ara, el director gerent ja s’ha reunit, a més, amb els consistoris de Palma, Felanitx i Inca; divendres es reunirà amb l’Ajuntament de Manacor, i la setmana vinent, amb els ajuntaments d’Eivissa i Formentera.
 
El pressupost s’ha de repartir entre tots els escorxadors de les Illes Balears, segons la població del municipi i l’àrea d’influència de l’escorxador, i hi ha el compromís de mantenir la nova ajuda en suport del sector ramader durant tres anys.