LOGO CAIB
Contingut
13 març 2019| <9ªL> Conselleria de Cultura, Participació i Esports

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports participa a l'exposició de fotografies de localitzacions de cinema a l’Estat espanyol que té lloc a Berlín NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports participa a l'exposició de fotografies de localitzacions de cinema a l’Estat espanyol que té lloc a Berlín

S'hi exposa una imatge del Cap de Barbaria, a Formentera
La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de l’Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) i l’Illes Balears Film Commission (IBFC), participa a l'exposició de fotografies de localitzacions de cinema a l’Estat espanyol «Espanya, un país de cinema», que organitza l'ambaixada d'Espanya a Berlín a la seva sala d'exposicions i que es va inaugurar en el marc d’activitats paral·leles del Festival Internacional de Cinema de Berlín 2019.
 
La imatge de les nostres illes que s'hi aporta va ser cedida per la productora LEIMOTIV, que el 2017 va rodar un documental amb motiu del desè aniversari de l’Associació de Cineastes de les Illes Balears (ACIB). El film va ser rodat a les quatre illes i la productora va facilitar imatges de racons emblemàtics com el cas de la imatge exposada, el Cap de Barbaria.
 
Aquesta localització és el punt situat més al sud de les Illes Balears i un dels llocs més visitats i atractius de Formentera, gràcies al seu conegut far i al forat pel qual es pot accedir a la cova foradada.
 
Tot i que el far de Cap de Barbaria ja era un lloc visitat, es va fer molt més famós després del rodatge de la pel·lícula Lucía y el sexo, de Julio Médem. A la pel·lícula, la protagonista visita molts dels llocs més emblemàtics de Formentera, entre els quals es troba el far de Cap de Barbaria. També accedeix pel forat abans esmentat a la cova foradada.
 
Recentment, també s'ha rodat a la Pitiüsa menor la pel·lícula Formentera Lady, el març de 2017. El film de Pau Durà, que ha rebut el suport de l'IEB i IBFC, està protagonitzat per l'actor José Sacristán i ha estat nominat als XI Premis Gaudí com a Millor Pel·lícula.
 
L'exposició estarà oberta al públic fins aquest divendres 15 de març.