LOGO CAIB
2 octubre 2018Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

Es detecten noves colònies de nonetes per primera vegada a les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Es detecten noves colònies de nonetes per primera vegada a les Illes Balears

La presència d’aquesta au marina indica la qualitat ambiental de Cabrera
Les nonetes han colonitzat per primera vegada indrets nous de les Illes Balears. Aquesta petita au marina ha estat detectada a l’Illa dels Conills i a l’Illa de ses Rates, al Parc Nacional de Cabrera, en el desenvolupament dels treballs de conservació d’aus marines finançat per l’impost de turisme sostenible.
 
Aquesta presència de l’au es tracta d’un fenomen inèdit segons els experts i indica la qualitat ambiental recuperada per aquests illots. Des de fa alguns anys, el Parc Nacional va promoure l’eradicació de la rata negra, Rattus rattus, en aquests indrets, com s’ha fet a moltes illes del món. La presència de nonetes, les quals són molt vulnerables als atacs de rates, indiquen que les actuacions han obtingut resultats positius.
 
A banda de l’aparició en aquests dos illots, també s’ha constatat un increment demogràfic de l’espècie a d’altres indrets de Cabrera on ja es produïa la nidificació. La seva expansió és una notícia molt positiva per a la conservació de la biodiversitat mediterrània.
 
La noneta sols s’acosta a terra per nidificar. És un animal exclusivament nocturn i difícil d’observar a terra, ja que viu sempre mar endins i és diminut i mal de veure.