LOGO CAIB
13 març 2020 Conselleria de Salut i Consum

Es confirmen cinc casos positius per SARS-CoV-2 a Mallorca NNota Informativa

Foto de noticia

Es confirmen cinc casos positius per SARS-CoV-2 a Mallorca

La Direcció General de Salut Pública i Participació ha iniciat ja l’estudi corresponent de contactes.

Les anàlisis han confirmat cinc nous casos positius per SARS-CoV-2, tots detectats a Mallorca. Es tracta de 4 homes i una dona. Dos d’ells són tractats a l’Hospital Universitari Son Espases, mentre que els altres dos són atesos en els seus domicilis per les unitats volants d’atenció al Coronavirus (UVAC). S’està valorant la situació de la cinquena persona per decidir quina atenció se li dispensa.

 La Direcció General de Salut Pública i Participació ha iniciat ja l’estudi corresponent de contactes.

La Conselleria de Salut i Consum demana respecte absolut envers la privacitat d’aquestes persones. Així mateix, vol agrair una vegada més la feina excel·lent que duen a terme tots els professionals de la salut i l’esforç en la coordinació de totes les mesures que pren el Govern amb el Ministeri de Sanitat en un escenari de contenció reforçada en el qual les accions van dirigides principalment a intentar evitar l’expansió de la malaltia.

Cal recordar que, d’acord amb les dades del darrer balanç que va fer ahir horabaixa el Ministeri de Sanitat, a Espanya s’han registrat 3.004 casos de SARS-CoV-2, 84 dels quals han mort i 189 han rebut l’alta. A les Illes Balears s’han registrat fins ara 26 casos, un dels quals ha mort, i un altre —el primer— va rebre l’alta.

Actualment, la situació assistencial a les urgències dels hospitals és de normalitat.

La Conselleria recomana que, davant qualsevol dubte de salut, la població es dirigeixi al servei d’atenció telefònica 061 Salut Respon, que ha estat reforçat amb 12 línies telefòniques més i 60 treballadors nous per atendre de manera àgil i efectiva l’increment de telefonades.

Així mateix, han recordat que per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada s’han activat la pàgina web coronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionats amb la informació que conté aquesta pàgina.

Per demanar autorització per als esdeveniments els organitzadors es poden posar en contacte a través de l’adreça coronavirusinstitucions@dgsanita.caib.es.