11 d’abril 2018 | <9ªL> Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques

Els socorristes de les platges de Menorca comptaran amb una nova app de predicció de l’estat de la mar per mitigar els incidents i millorar la seguretat NNota Informativa

Els socorristes de les platges de Menorca comptaran amb una nova app de predicció de l’estat de la mar per mitigar els incidents i millorar la seguretat

La Direcció General d’Emergències i Interior ha organitzat avui la Jornada Tècnica de Seguretat a les Platges de Menorca, una reunió que té per objectiu la posada al dia dels tècnics i responsables d’aquesta matèria davant l’inici de la temporada turística i d’estiu. A la trobada s’han analitzat els resultats de la temporada de bany de 2017 i s’han presentat les novetats de la temporada d’enguany, que comença el proper 1 de maig i finalitzarà el 31 d’octubre.
 
Novetats temporada 2018
 
Arran l’anàlisi de les dades estadístiques recollides durant les darreres temporades a Menorca, la Direcció General d’Emergències i Interior, organisme competent en matèria de coordinació, inspecció i regulació pel que fa a la seguretat a les platges, ha previst per enguany una sèrie de novetats. En primer lloc, aquest 2018 s’ha previst extremar la vigilància a les durant les hores centrals del dia, ja que entre les 13h i les 15h es quan es produeixen més incidents greus a les zones de bany. I és que l’any passat la majoria dels incidents greus i mortals es produïren durant aquestes hores. Concretament, són 23 les platges de Menorca que compten amb servei de socorrisme.
 
També destaca la posada en marxa de l’app de predicció de l’estat de la mar per al personal encarregat de la seguretat a les platges. Aquesta aplicació desenvolupada pel SOCIB (Sistema d’Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears) possibilitarà la consulta de l’estat de la mar de les platges de Menorca de manera ràpida i precisa. Aquesta eina serà de gran utilitat per als socorristes i els coordinadors de platges de Menorca,  ja que podran avaluar la clausura/reobertura de les platges, definir quina bandera posar, etc. segons les prediccions de les condicions marítimes específiques de cada platja.
 
Finalment, enguany també s’ha consensuat un nou formulari de recollida de dades per als casos d’incidents greus, amb l’objectiu de poder obtenir un perfil encara més acurat dels afectats, i optimitzar les accions preventives de cara al 2019.