LOGO CAIB
Contingut
6 març 2021Conselleria de Medi Ambient i Territori

El SITIBSA facilita a la ciutadania la visualització de les dades obertes del Govern NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El SITIBSA facilita a la ciutadania la visualització de les dades obertes del Govern

L’empresa pública desenvolupa una eina que fomenta la transparència

El Servei d’Informació Territorial de les Illes Balears (SITIBSA) ha posat en marxa una nova eina que permet incorporar de manera automàtica al servei de mapes de la Infraestructura de Dades Espacials de les Illes Balears (IdeIB) el contingut del Portal de Dades Obertes del Govern de les Illes Balears.

D’aquesta manera, es posen a disposició de la ciutadania una sèrie de dades referides a diferents temàtiques (turisme, transport, medi ambient, urbanisme, etcètera) mitjançant aquest Portal, desenvolupat per la Direcció General de Modernització i Administració Digital. Així, aquestes dades esdevenen públiques i poden ser lliurement consultades, compartides i explotades.

«La publicitat de dades de lliure accés, o dades obertes, sense limitacions tècniques o legals i en formats oberts i estructurats és una garantia de transparència i eficiència de la informació generada per les administracions públiques», ha assegurat el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir.

L’eina es dona a conèixer en motiu del Dia Mundial de les Dades Obertes, que se celebra aquest sis de març. La gerent del SITIBSA, Xisca Mir, destaca que «des de fa més d’una dècada, aquesta iniciativa promou la difusió dels beneficis de les dades obertes per a la ciutadania». «Amb aquesta eina, el SITIBSA vol contribuir a fomentar una cultura cívica i participativa, pròpia del segle XXI».