LOGO CAIB
10 juny 2019Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

El servei de neteja del litoral balear recull 11,8 tones de residus aquest mes de maig NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El servei de neteja del litoral balear recull 11,8 tones de residus aquest mes de maig

La flota d’embarcacions s’ha millorat amb barques propulsades amb gas propà GLP i càrrega solar
Des que va començar el servei de neteja del litoral el passat dia 1 de maig, les barques de neteja han recollit 11.875,99 kg de residus. Aquest servei, que presta l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental (ABAQUA), és únic a la Mediterrània i disposa de 30 embarcacions. Estarà en marxa fins al dia 30 de setembre i la flota d’embarcacions s’ha millorat amb barques propulsades amb gas propà GLP i càrrega solar: té 26 vaixells del tipus virot i 4 de semilitoral.

Diàriament s’han retirat de mitjana 383,10 kg de residus de les costes de l’arxipèlag, en què predominaven els plàstics (45,42 %), seguits de fustes (26,15 %) i matèria orgànica (12,53 %), entre altres tipus; també s’han retirat restes d’elements vegetals, olis o altres.

Per illes, s’han recollit 7,2 tones de residus de la mar a Mallorca, 1,4 tones a Eivissa, 2,6 tones a Menorca i 468,35 kg a Formentera. A més, s’han atès 4 avisos, 3 de l’112 i Salvament Marítim, i 1 de particulars i institucions.

Cal recordar que durant tot l’any hi ha una embarcació a cada illa per poder intervenir en vessaments a la mar i actuar en moments concrets en què s’acumuli brutor o per anar a zones de difícil accés terrestre.