LOGO CAIB
Contingut
25 febrer 2019| <9ªL> Conselleria de Serveis Socials i Cooperació

El nou servei públic de tutela judicial de persones adultes ja gestiona 188 casos NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El nou servei públic de tutela judicial de persones adultes ja gestiona 188 casos

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació ha presentat avui migdia el nou servei públic de tutela judicial de persones adultes. La consellera Fina Santiago, acompanyada pel tinent fiscal de les Illes Balears, Ladislao Roig, han visitat les dependències d'aquest nou servei, gestionat per la Fundació d'Atenció a la Dependència i que suposa la creació d'una estructura pública per a les persones declarades incapacitades judicialment.

"L'administració pública té la responsabilitat d'assumir el mandat judicial però fins ara no hi havia cap estructura pública que garantís aquest servei per part de l'administració, sinó que funcionava mitjançant la concertació amb entitats socials" ha apuntat la consellera Fina Santiago. El nou servei públic de tutela de persones adultes incapacitades judicialment ja gestiona directament 188 casos i s'espera que d'aquí a finals d'any la xifra de casos atesos arribi a 450. Es calcula que a les Illes Balears hi ha 900 persones en aquesta situació.

El nou servei atén tant a persones que ja han estat declarades incapacitades per via judicial, com aquelles que han d'iniciar el procés judicial d'incapacitació. Per això, el servei disposa d'un equip de valoració i derivació de casos i d'un altre equip de gestió de la tutela. S'atenen tant els casos que venen derivats directament via judicial, com els que fins ara atenien les entitats socials, que progressivament aniran essent assumits pel servei públic.

Aquest servei disposa de 34 professionals, entre advocats, economistes, graduats en ciències empresarials, psicòleg, treballadors i integradors socials i personal administratiu i permet als usuaris que l'administració pública els gestioni les prestacions o serveis als quals tenen dret, el patrimoni personal o l'acompanyament en activitats quotidianes. Tal com apuntat el tinent fiscal de les Illes Balears, Ladislao Roig, el perfil d'aquestes persones és molt divers i les necessitats són diferents depenent de les situacions individuals.

La creació d'una estructura pública dirigida a aquestes persones "ha estat un objectiu de legislatura, era l'únic sector en què l'administració no tenia una estructura pròpia" ha recordat Fina Santiago.

A la visita a les dependències del servei també hi ha assistit els directors generals de Planificació i Serveis Socials, Andreu Horrach, i de Dependència, Juan Manuel Rosa; la gerent de la Fundació d'Atenció a la Dependència, Alejandra Pavlovic i la delegada de persones incapacitades de la Fiscalia de les Illes Balears, Pilar Dorrego.