LOGO CAIB
8 de agost de 2017Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

El municipi de Felanitx dóna un impuls al centre comercial amb un programa de creació d’oportunitats de negoci NNota Informativa

El municipi de Felanitx dóna un impuls al centre comercial amb un programa de creació d’oportunitats de negoci

El conseller Negueruela i la directora general Pilar Sansó participen en la presentació del programa de reactivació del comerç de proximitat que promou l’Ajuntament
El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, i la directora general de Comerç i Empresa, Pilar Sansó, han participat avui en la presentació del programa de subvencions per a la creació d’oportunitats de negoci al centre de Felanitx, que ha posat en marxa l’Ajuntament, però que compta amb el suport actiu de diferents programes impulsats per la Conselleria de Treball, l’IDI i el SOIB. La presentació del programa s’ha fet dins l’Ajuntament de Felanitx, i ha estat conduïda pel batle, Joan Xamena, la regidora d’Ocupació i Formació, Elena Carrillo, i el regidor de Comerç, Xisco Duarte.
L’objectiu d’aquest programa integral, impulsat per les regidories de Formació i de Comerç, és revitalitzar el centre de Felanitx, millorant-ne l’entorn, l’enllumenat, la neteja i els espais infantils, i reactivant l’activitat econòmica del centre de la localitat.

En el pla d’acció, l‘Ajuntament ha comptat amb el suport de l’IDI per a la formació i professionalització dels comerciants, així com per a la difusió i tutorització dels empresaris i emprenedors a l’hora d’accedir a les subvencions de la Direcció General de Comerç i Empresa.

Així mateix, Felanitx compta des de fa uns mesos amb una segona Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL), contractada amb fons del SOIB, i que ha contribuït a crear eines per a la reactivació de l’activitat econòmica en el centre. En concret, les dues AODLs han elaborat una diagnosi territorial sobre el mercat de treball i el teixit empresarial, per desenvolupar, a continuació, el servei “Felanitx emprèn”.

Subvencions al lloguer de locals

Al mateix temps, i amb l’objectiu de revitalitzar l’activitat econòmica en el centre, l’Ajuntament ha establert uns ajuts per la creació de noves oportunitats de negoci al centre de Felanitx, pels quals se subvenciona el lloguer d’un local comercial ubicat al centre, per un import màxim de 4.000 euros anuals.

Aquesta iniciativa, innovadora i pionera a Mallorca, es complementa amb la creació d’una borsa de locals comercials buits i que permet la consulta, via web, de la seva disponibilitat per poder ser llogats. La borsa de locals compta actualment amb 10 locals però està previst que les properes setmanes es signin nous convenis de col·laboració amb la resta de propietaris de locals interessats. Els locals adherits, es poden consultar a un apartat específic de la pàgina web municipal, on es disposa de la descripció del local, preu de lloguer, fotografies, etc.

El conseller ha destacat i agraït el dinamisme del consistori tant en la col·laboració amb l'Institut d'Innovació Empresarial, com en l'adhesió a moltes de les mesures ocupacionals proposades pel SOIB.

Dins el marc d'aquestes mesures, s'ha recordat que actualment l'ajuntament compta amb una nova agent d'ocupació i desenvolupament local, 9 beneficiaris del programa SOIB Joves Qualificats que donen suport a diferents àrees municipals, i un programa mixt d'ocupació i formació de majors de 30 anys amb 10 alumnes treballadors i 4 persones que conformen l'equip tècnic; mesures cofinançades, segons el cas, pel Servei Públic d'Ocupació Estatal, la Conferència Sectorial i el Fons Social Europeu. Per acabar s'ha informat que l'ajuntament participarà a noves mesures ocupacionals proposades pel SOIB.