LOGO CAIB
5 de març de 2018Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

El Govern participa en la presentació de la novena edició del Cicle de Cinema de Muntanya NNota Informativa

Foto de noticia

El Govern participa en la presentació de la novena edició del Cicle de Cinema de Muntanya

En aquesta ocasió a més de les projeccions també hi haurà una conferencia, una exposició de fotografia i una presentació d’un llibre
El director general d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, Sebastià Sansó; Xisco Bonnin, cap de l’Arxiu del So i de la Imatge del Consell de Mallorca i Tomeu Tomàs, organitzador del Cicle de Cinema de Muntanya han presentat avui matí la novena edició d’aquesta mostra, que es durà a terme del 6 al 23 de març al Club Diario de Mallorca, al Teatre Municipal Catalina Valls i al Teatre Principal de Palma. Amb aquest cicle es vol donar a conèixer el cinema documental de muntanya i d'aventura, un gènere amb un alt potencial d'entreteniment i de transmissió de coneixement. L’entrada serà de franc per a tot el públic.
 
Per a aquesta nova edició s’han programat vuit sessions en que es podran veure quatre produccions internacionals, una pel·lícula produïda a Menorca i una a Catalunya, tres documentals sobre expedicions integrades per alpinistes i escaladors de Mallorca, la presentació d’un llibre sobre muntanya i també es comptarà amb la presència de persones rellevants en el món de la muntanya i de l’audiovisual. Per altra banda, al centre cultural de la Misericòrdia, es podrà gaudir de l’exposició Everest 1921, una mostra fotogràfica sobre la primera expedició britànica al cim més alt del món.
 
El cicle s’inaugura amb la presentació demà dimarts dia 6, del llibre i conferència : Llibres i Literatura de muntanya: introducció al tema i estat de la qüestió a Mallorca a  càrrec de l’escriptor i autor Miquel Rayó.
 
Per la seva banda, el director general d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, Sebastià Sansó ha explicat que aquest cicle, “encaixa molt bé amb la filosofia i les accions que des del Govern portam a terme en matèria de sensibilitzar a la població sobre les bones pràctiques a l’entorn naturals. Aprofitam cicle per donar un missatge sobre les bones pràctiques en gestió de residus, en concret dels envasos, un residu majoritari que l’excursionista sol portar amb un missatge de que el gestioni correctament i en tornar a casa seva el pugui deixar al contenidor groc per la seva correcta gestió. Durant les projecccions també es projectaran les microcàpsules de la campanya “Separar ens Uneix”.