LOGO CAIB
Contingut
23 gener 2020Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors

El Govern organitza el cicle de conferències El Brèxit i la seva repercussió a les Balears juntament amb les cambres de comerç de les illes NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Govern organitza el cicle de conferències El Brèxit i la seva repercussió a les Balears juntament amb les cambres de comerç de les illes

El cicle, de sis jornades adreçades a la ciutadania i a diversos sectors, comença aquest divendres a Menorca i inclou conferències a Mallorca i Eivissa

El Govern de les Illes Balears, a través del Centre Balears Europa i juntament amb les cambres de comerç de les illes, organitza el cicle de conferències El Brèxit i la seva repercussió a les Illes Balears. El cicle compta amb sis jornades informatives centrades en els possibles efectes que pot tenir el Brèxit en la ciutadania, les empreses i també en les diferents administracions de les Illes Balears.

Les xerrades començaran aquest divendres dia 24 de gener a Menorca amb una jornada que intentarà resoldre els principals dubtes sobre quina incidència pot tenir el procés del Brèxit en l’economia balear i els ciutadans. La conferència, que compta amb la participació i col·laboració de la Cambra de Comerç de Menorca, anirà a càrrec del director general de Comerç del Govern, Miquel Piñol, i el director general de Relacions Exteriors, Antoni Vicens.

Aquesta jornada d’àmbit general i que engloba diferents sectors de l’economia també se celebrarà el dia 29 de gener a Eivissa i a Mallorca. La jornada a Palma, amb la participació i col·laboració de la Cambra de Comerç de Mallorca, anirà a càrrec d’Antonio Bar, catedràtic de Dret Constitucional i Política de la Unió Europea i membre del Team Europe, que agrupa experts independents sobre diverses temàtiques europees. A la conferència a Eivissa, que compta amb la participació i col·laboració de la Cambra de Comerç d’Eivissa i Formentera, també participen com a ponents els directors generals del Govern Miquel Piñol i Antoni Vicens.

D’altra banda, i després d’una anàlisi sectorial, la Direcció General de Relacions Exteriors ha identificat algunes àrees en les que el procés del Brèxit pot afectar de forma més directa a les Illes. En aquest sentit, el cicle també inclou xerrades específiques sobre alguns sectors com el nàutic, el turístic i l’agroalimentari.

El proper dia 27 de gener a Mallorca es durà a terme la conferència Brèxit i el sector nàutic on es tractaran diversos temes que inclouran, per exemple, el règim d’importació temporal d’embarcacions del Regne Unit, el lloguer d’embarcacions de bandera britànica o la venda d’embarcacions espanyoles a ciutadans britànics. La xerrada anirà a càrrec de León Von Ordanza, advocat especialista en dret marítim, i Miguel Ángel Serra, advocat i economista expert en el sector nàutic.

El 30 de gener, a Palma, sota el títol El Brèxit i el sector turístic, Marc Ripoll, Marta Guerrero i José Manuel Cañedo, advocats especialistes en dret internacional, dret aeronàutic i en protecció de dades, i l'expert en assessorament financer Luis Martinez-Almoyna, centraran la conferència en l’impacte del Brèxit a la indústria turística i tractaran diferents aspectes com poden ser la obtenció de visats, la contractació entre empreses de la Unió Europea i el Regne Unit o la protecció dels consumidors. A mitjans de febrer també es celebrarà a Mallorca una conferència dedicada als possibles efectes del Brèxit al sector agroalimentari de les Illes Balears.

El proper 31 de gener de 2020 a mitja nit, el Regne Unit deixarà de ser un membre de la Unió Europea. És en aquest moment quan s’inicia un període de transició d’onze mesos per arribar a un acord comercial que reguli la futura relació entre el Regne Unit i la Unió Europea, i també entre el país britànic i els diferents estats membres, amb la signatura d’acords bilaterals.

El Govern treballa des de fa mesos en l’anàlisi de la possible incidència del Brèxit a les Illes, també en coordinació amb el Govern de l’Estat, tenint en compte que es tracta d’un procés que engloba molts i diversos factors, i que presenta un elevat grau d’incertesa. En aquest sentit, i per intentar resoldre els principals dubtes que puguin sorgir, la Direcció General de Relacions Exteriors ha habilitat un web a través del Centre Balears Europa que recull tota la informació i l’actualitat del procés del Brèxit. També compta amb el correu electrònic brexit@cbe.es per tal d’atendre i canalitzar a les administracions corresponents les possibles qüestions que es plantegin. De la mateixa manera, la Cambra de Comerç de Mallorca ha habilitat el correu brexit@cambramallorca.com per tal de resoldre dubtes d’àmbit empresarial.

Es pot consultar més informació de les jornades aquí:

http://www.balearseuropa.com

 

CALENDARI JORNADES El Brèxit i la seva repercussió a les Balears

  • 24 de gener, 11.30h. El Brèxit a Menorca. Pime Menorca, Ciutadella.

  • 27 de gener, 09.30. El Brèxit i el sector nàutic. Cambra de Comerç de Mallorca.

  • 29 de gener, 10.00h. El Brèxit a les Pitiüses. Cambra de Comerç d’Eivissa i Formentera.

  • 29 de gener, 19.00h. El Brèxit a les Illes Balears. Cambra de Comerç de Mallorca.

  • 30 de gener, 09.30. El Brèxit i el sector turístic. Cambra de Comerç de Mallorca.

  • Pendent data. El Brèxit i el sector agroalimentari. Cambra de Comerç de Mallorca.