LOGO CAIB
Contingut
27 desembre 2018| <9ªL> Conselleria de Presidència

El Govern es mostra satisfet pel desistiment del recurs contra el Decret que regula la capacitació lingüística del personal estatutari del servei de salut NNota Informativa

Foto de noticia

El Govern es mostra satisfet pel desistiment del recurs contra el Decret que regula la capacitació lingüística del personal estatutari del servei de salut

Pilar Costa “la retirada del recurs demostra, una vegada més, la total legalitat i normalitat amb què es va aprovar aquesta normativa”
La retirada, per part de l’Advocacia de l’Estat, del recurs contenciós administratiu interposat contra el decret 8/2018 pel qual es regula la capacitació lingüística del personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears, ha estat rebuda amb satisfacció per part del Govern de les Illes Balears.
 
Amb aquesta actuació, l’Estat accepta els arguments plantejats per part de l’Advocacia de la comunitat autònoma i confirma que aquest decret és proporcionat i d’acord amb la doctrina del Tribunal Constitucional.  “Des del Govern valoram positivament la decisió del Govern central de desistir del recurs que el Partit Popular va interposar, anant en contra d’un Govern que pren decisions de manera legítima”, ha indicat la consellera de Presidència i portaveu de l’executiu, Pilar Costa, qui ha afegit que el desistiment “demostra, una vegada més, la total legalitat i normalitat amb que es va aprovar aquesta normativa”.
 
La retirada del recurs, per altra banda, confirma un nou tarannà per part de l’administració estatal respecte de la diversitat lingüística existent en el territori i de la importància que té garantir el dret dels usuaris a ser atesos en qualsevol de les dues llengües oficials, amb la seguretat d’oferir una assistència sanitària de qualitat.
 
El Decret 8/2018 va ser aprovat per mitjà d’un acord del Consell de Govern el passat 23 de març i compta amb el dictamen favorable del Consell Consultiu de les Illes Balears.
 
Cal recordar, a més, que el decret garanteix que tots els professionals sanitaris poden participar en l’oferta pública d’ocupació de més de 5.000 places ja iniciada i que continuarà durant l’any 2019. Precisament, la consellera ha ressaltat que allò important és que “s’estan celebrant i es continuaran celebrarant oposicions per aconseguir estabilitat en les plantilles dels nostres empleats públics”.