LOGO CAIB
16 de novembre de 2017Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat

El conseller Pons anuncia que la llei de canvi climàtic regularà la inclusió progressiva de models elèctrics a les flotes de vehicles de lloguer NNota Informativa

El conseller Pons anuncia que la llei de canvi climàtic regularà la inclusió progressiva de models elèctrics a les flotes de vehicles de lloguer

El 2020 el 10 % dels vehicles hauran de ser elèctrics, i el 2030 ja ho hauran de ser el 100 %

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, acompanyat del director general d’Energia i Canvi Climàtic, Joan Groizard, han avançat avui que la futura llei del canvi climàtic inclourà, com una de les primeres mesures per potenciar la mobilitat elèctrica, la regulació de la progressiva incorporació dels vehicles elèctrics a les flotes de lloguer.
 
Així, segons ha explicat el conseller, a partir de l’any 2020 els rent a car hauran d’incorporar —quan renovin la seva flota de turismes i ciclomotors— un 10 % de vehicles elèctrics.
 
Cada any, hi hauran d’afegir un 10 % més de vehicles elèctrics, de manera que l’any 2030 tota la flota haurà de ser 100 % elèctrica.
 
El conseller ha assegurat que aquesta progressiva reconversió del parc de vehicles de lloguer serà viable perquè les Illes Balears ja disposaran d’una infraestructura de punts de recàrrega ràpida perfectament consolidada arreu de l’arxipèlag.
 
De fet, Pons ha recordat que a finals d’enguany hi haurà 300 punts de recàrrega instal·lats a les quatre illes, el que converteix les Balears, ja en aquests moments, en la primera en nombre de punts de recàrrega per població i en la segona en nombres absoluts.
 
El conseller ha afegit que, amb la inversió de 12 milions d’euros de l’impost de turisme sostenible (ITS), s’instal·laran entre 500 i 700 punts de recàrrega ràpida més en cinc anys a partir de 2018.
 
L’objectiu és que en aquesta ampliació de la xarxa s’hi impliqui també el sector privat, especialment l’hoteler i el de serveis turístics. En aquest sentit, el Govern també fa feina perquè part dels 15 milions de la convocatòria per a punts de recàrrega elèctrica del Govern de l’Estat es pugui destinar directament al sector hoteler i turístic, perquè incorpori punts de recàrrega als seus establiments, com una millora del servei als clients.
 
El conseller i el director general d’Energia i Canvi Climàtic han recordat que aquesta mesura va en la línia de la tendència dels principals fabricants de vehicles, els quals, en menys de cinc anys, hauran fet el canvi del vehicle tèrmic a l’elèctric. En alguns casos el canvi afectarà tota la producció i, en altres, implicarà un increment importantíssim dels models elèctrics.
 
Pons ha insistit que «és una mesura beneficiosa per al medi ambient, per a la salut i per a la qualitat de vida dels ciutadans de les Illes Balears, i també, una oportunitat de reforç de la marca de les nostres illes com a atractiu, especialment si tenim en compte que molts dels països emissors de turistes tenen molt clara la necessària transició cap al vehicle elèctric i ja hi han posat data».