LOGO CAIB
Contingut
27 novembre 2019Conselleria de Salut i Consum

El CAPDI ha fet 12.280 intervencions en menors de 18 anys des que es va posar en marxa fa 10 anys NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El CAPDI ha fet 12.280 intervencions en menors de 18 anys des que es va posar en marxa fa 10 anys

El Centre Coordinador d’Atenció Primària per al Desenvolupament Infantil te inclosos dins el programa 21.175 nins

El Centre Coordinador d’Atenció Primària per al Desenvolupament Infantil ha atès de manera presencial 2.577 menors d’edat i n’ha coordinat altres 9.703 durant els 10 anys de funcionament. Amb motiu del desè aniversari del CAPDI, la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, acompanyada del director general del Servei de Salut, Juli Fuster, ha visitat les instal·lacions, ubicades en el Centre de salut Casa del Mar.

La coordinadora del centre, Joana Pedrosa, ha destacat que en la feina diària tant les famílies com els professionals valoren l’accessibilitat i la visibilitat del centre. Pedrosa ha destacat la creació d’un registre d’atenció per al desenvolupament infantil, malalties cròniques i salut mental en menors, que permet any rere anys conèixer la prevalença dels nins, nines i adolescents amb trastorns del neurodesenvolupament a les Illes Balears.

Fins aquest mes de novembre de 2019, els menors de 18 anys inclosos en el programa per illes i la prevalença obtinguda són els següents:

 

Mallorca

P

Menorca

P

Eivissa i Formentera

P

Balears

P

TOTAL

19.395

10,79 %

848

4,75 %

932

3,22 %

21.175

9,34 %

 

El CAPDI ofereix a la població menor d’edat (0 a 18 anys) amb alteracions en el seu desenvolupament o amb risc de patir-ne, així com als seus familiars i als professionals que hi intervenen, informació, orientació, assessorament i acompanyament. Donen a conèixer els circuits i recursos comunitaris disponibles i necessaris per garantir una atenció integral mitjançant una intervenció multidisciplinària. El centre compta amb una pediatra, una infermera de pediatria i una auxiliar administrativa.

Les sol·licituds arriben al CAPDI des dels centres d’atenció primària de pediatria, metges de família, medicina especialitzada i de professionals dels àmbits educatiu i social que ho consideren necessari. Es fa feina de manera conjunta amb professionals de l’àmbit sanitari, educatiu i social.

Els motius més freqüents de consulta en etapes més primerenques són els retards psicomotors, retard en el llenguatge, alteracions de comunicació i socialització, prematuritat, adopcions, dèficits sensorials, discapacitat intel·lectual o patologies ja diagnosticades (genètiques, neurològiques, etc.).