LOGO CAIB
Contingut
23 abril 2019| <9ªL> Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat

Cinc empreses opten a la redacció del projecte per fer arribar el metro fins a l’Hospital de Son Espases NNota Informativa

Foto de noticia

Cinc empreses opten a la redacció del projecte per fer arribar el metro fins a l’Hospital de Son Espases

El pressupost de licitació és de 393.250 euros
Cinc empreses opten a la redacció del projecte per a l’ampliació de la línia de metro Palma-UIB fins a l’Hospital Son Espases. El procediment es troba ara mateix en fase d’estudi de les ofertes presentades, que són les de les següents empreses: UTE Tec-4 Dofe A-Ingenia, Técnica y Proyectos SA, UTE Ayesa-G Six, Cemosa i Ardany Ingenieria SA.
El projecte es licita per un import de 393.250 euros, i està previst que es pugui adjudicar el proper mes de maig. A partir d’aquest moment, l’empresa adjudicatària disposarà de nou mesos per redactar el projecte.

L’ampliació de la línia de metro Palma-UIB fins a l’Hospital Son Espases és una de les noves línies ferroviàries previstes en el Pla Director Sectorial de Mobilitat de les Illes Balears.

El procés s’inicia amb la licitació de la redacció del projecte, que ja ha estat aprovada pel Consell d’Administració de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) i que la setmana que ve es publicarà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. El pressupost previst per executar aquesta línia de metro fins a Son Espases és de 31,6 milions d’euros. El recorregut serà de 2,11 quilòmetres des de l’estació de Camí dels Reis (polígon de Son Castelló) fins a l’Hospital Son Espases i la captació de demanda d’usuaris prevista per a aquesta línia seria d’1,1 milions d’usuaris en la previsió menys optimista, de manera que podria ser superior. El temps de trajecte serà de 13 minuts des de la plaça d’Espanya fins a l’hospital de referència. 

L’Hospital Son Espases és un gran centre generador de desplaçaments. Es calcula que es produeixen aproximadament 30.000 desplaçaments diaris. Són prop de 15.000 les persones que passen cada dia per l’Hospital, entre treballadors i pacients. Per això, el Pla Director de Mobilitat de les Illes Balears inclou la infraestructura sanitària com un dels centres generadors de mobilitat que necessiten sistemes de transport públic que facilitin l’accés i repercuteixin en una reducció dels desplaçaments en vehicle privat.

La línia de Son Espases i la del ParcBit seran les primeres ampliacions de la xarxa ferroviària previstes en el Pla Director Sectorial de Mobilitat de les Illes Balears que es desenvoluparan.