LOGO CAIB
3 maig 2018 | <9ªL> Conselleria de Salut

Balears aspira a aconseguir el rècord Guinness en reanimació cardiopulmonar NNota Informativa

Foto de noticia
El proper 19 de maig se celebra la I Jornada de Promoció de la Reanimació Cardiopulmonar de les Illes Balears

Balears aspira a aconseguir el rècord Guinness en reanimació cardiopulmonar

Per batre el rècord es necessiten 3.000 persones practicant maniobres d’RCP durant 5 minuts. L’atleta Chema Martínez participarà en el repte
La Conselleria de Salut, el Servei de Medicina de l’Esport del Consell de Mallorca, la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) i la Direcció General d’Emergències i Interior, entre altres entitats, celebren el pròxim 19 de maig la I Jornada de Promoció de la Reanimació Cardiopulmonar (RCP) de les Illes Balears.
 
L’esdeveniment, que se celebrarà al Velòdrom Palma Arena entre les 10.30 i les 14.00 hores del dia 19 de maig, pretén establir un nou rècord Guinness de reanimació cardiopulmonar, per a la qual cosa és necessari que més de 3.000 persones participin durant 5 minuts fent maniobres d’RCP.
 
La jornada té per lema «5 minuts per un cor» i s’emmarca dins les XXX Jornades de l’Esport Base, organitzades pel Consell de Mallorca.

L’objectiu de la diada és conscienciar de la importància que té tant la primera trucada en cas d’urgència com la petició d’ajuda als equips d’emergència. A més, es pretén que els assistents aprenguin el protocol bàsic de la reanimació cardiopulmonar bàsica. Així ho han explicat avui la consellera de Salut, Patricia Gómez; el president de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), Joan Carles Verd, i el cap del Servei de Medicina de l’Esport de la Direcció Insular d’Esports del Consell de Mallorca, Bartomeu Marí, en la presentació de la jornada als mitjans de comunicació a Can Campaner.
 
La supervivència en cas d’aturada cardiorespiratòria depèn de dos factors fonamentals: que l’esdeveniment sigui presenciat per algun testimoni i que es posi en funcionament la cadena de supervivència.
 
Rècord Guinness vol crear consciència del problema i convèncer de la importància de les maniobres d’RCP en els primers cinc minuts. En aquest sentit, l’organització fa una crida a la població perquè 3.000 persones estableixin el rècord Guinness fent maniobres de reanimació cardiopulmonar durant 5 minuts, per a la qual cosa es comptarà amb 500 maniquins (adults, infants i lactants) i el suport dels tècnics, que ensenyaran a practicar una RCP de manera simultània.
 
La Conselleria de Salut ha habilitat un microlloc per inscriure’s a l’esdeveniment: http://www.caib.es/govern/sac/fitxa.do?codi=3309257&coduo=11&lang=ca. Qualsevol persona o grup ja s’hi pot inscriure de forma gratuïta.
 
Després de la sessió, s’oferirà als assistents un dinar cardiosaludable. A més, es podrà visitar una exposició de vehicles d’emergències.
 
L’atleta Chema Martínez participa en el repte
L’atleta Chema Martínez participarà en el repte per impulsar la cardioprotecció en espais públics, per a la qual cosa protagonitzarà una carrera solidària des de l’Ajuntament de Palma fins al Velòdrom Palma Arena, i farà el tret de sortida del que pretén ser el repte més gran d’RCP realitzat a Espanya. La carrera es farà #enmenysde10 minuts, el temps màxim que hauria de transcórrer des que es produeix una aturada cardiorespiratòria fins que s’aplica la desfibril·lació.