LOGO CAIB
Contingut
6 maig 2022Conselleria d'Afers Socials i Esports

Afers Socials comença les obres de la nova residència pública de Son Dureta per a persones majors en situació de dependència NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat
El cost de l’equipament ascendeix a 10,4 milions d’euros finançats amb fons europeus

Afers Socials comença les obres de la nova residència pública de Son Dureta per a persones majors en situació de dependència

Disposarà de 120 places i donarà feina a un centenar de treballadors quan estigui en marxa

La Conselleria d’Afers Socials i Esports ha iniciat les obres de la nova residència pública que es construeix a la zona oest de l’antic recinte de l’Hospital de Son Dureta de Palma i que tendrà 120 places per a persones majors en situació de dependència. Coincidint amb l’inici de les obres del nou equipament, la consellera Fina Santiago, el director general de Planificació i Equipaments, Juanma Rosa, i el director general d’Atenció a la Dependència, Gori Molina, s’han desplaçat al terreny, on in situ els arquitectes han explicat el projecte arquitectònic. També hi ha assistit Juanma Martínez, gerent del Consorci de Recursos Sociosanitaris de les Illes Balears.

Es tracta d’un edifici de planta rectangular sobre una superfície de 5.900 metres quadrats, que consta de tres plantes, una de les quals, projectada per tenir accés directe al bosc de Bellver. L’equipament està configurat en sis mòduls de convivència amb l’objectiu que cadascun s’assembli el més possible a una llar i oferir una atenció el més personalitzada possible.

El cost de l’equipament ascendeix a 10,4 milions d’euros, que es financen a través dels fons europeus de Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR).

La residència, que comptarà amb 120 places, donarà feina a un centenar de treballadors quan estigui en funcionament.

L’empresa adjudicatària de les obres té un termini d’execució de 18 mesos.

El projecte, com ha dit la consellera Fina Santiago, "s'integra en el model que proposava Europa per aquests fons: serveis sostenibles energèticament i que modifiquin l'economia europea. És una residència per a les persones, d'espais en mòduls que faciliten la convivència, que respon a l'estratègia de sostenibilitat i introdueix l'economia de les cures, la qual no només permet la cohesió social sinó que genera llocs de feina. Aquestes 120 places generaran com a mínim 100 llocs de feina directes, estables, no deslocalitzats i de qualificació professional. És el model cap on hem d'anar".